Foto: Cockie Kremers

Voor de 52e keer kunt u op zondag 16 mei luisteren naar Het 12uurtje bij de Lokale Omroep Mill. Dit radioprogramma begon in juni vorig jaar, maar door extra uitzendingen met kerst en koningsdag, is dit toch al de 52e uitzending. Het is elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur te horen en in de herhaling op vrijdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Interviews zijn los na te luisteren via de podcast van Het 12uurtje en de hele uitzending via uitzending gemist op www.lokaleomroepmill.nl.

In Het 12uurtje van dit weekend is er aandacht voor Team Lokaal. Een nieuwe politieke partij die deel zal nemen aan de verkiezingen op 24 november van de gemeente Land van Cuijk. Erik van Daal uit Sint Hubert is running-mate van Team Lokaal en in Het 12uurtje is een gesprek met hem hierover.

Bij de gemeenteberichten in De Neije Krant lazen we: “Verlening omgevingsvergunning - herinrichten van de n264 en het verplaatsen van het standbeeld Heilig Hart - Pastoor Jacobsstraat ong., Sint Hubert.” Wethouder van den Boogaart zal in Het 12uurtje toelichten wat er precies gaat gebeuren in Sint Hubert.

Ook dit jaar is er geen Vierdaagse in Nijmegen. In Oploo organiseren ze echter voor de 2e keer een alternatieve Vierdaagse. In Het 12uurtje bellen de programmamakers met Piet Bruisten. Hij is medeorganisator van deze wandeltocht.

Rosan Kremers uit Mill opende vorig jaar samen met haar partner een hotel en restaurant in zuid-Spanje. Door corona liep het allemaal anders dan verwacht. Maar ze zijn creatief en hebben ondertussen hun eigen olijfolie, zeep en bier op de markt gebracht. Hierover en hoe het nu met hen gaat hoort u meer in Het 12uurtje.

Verder spelen Tom Raaijmakers en Corné Kremers met de luisteraars Pim Pam Pret, maken zij de winnaar bekend van De Neije Krant prijsvraag en is het ook weer ElvisTime. Meer weten? Like de Facebookpagina en zie www.het12uurtje.nl.