De ChristenUnie is een bijzondere partij. Haar leden willen zich op grond van hun geloof inzetten voor hun medemens, ook via de politiek. “Binnen de ChristenUnie inspireert het geloof ons in deze dienstbaarheid. Het stimuleert ons ook om respectvol en liefdevol met eenieder om te gaan.

De ChristenUnie heeft ervaren dat er daardoor een ander soort politiek ontstaat, die in alle geledingen merkbaar is. Het gaat om een politiek die oog heeft voor wat echt telt, namelijk het welzijn van een bevolking en niet primair de welvaart; om een politiek die zorgzaam is voor de medemens en zijn omgeving.” Aldus Hetty Egger-van Oppen die zich hard maakt voor deelname van de ChristenUnie aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Land van Cuijk. “Om daarin te geloven hoef je geen christen te zijn, maar het helpt wel.”

In de nieuwe fusiegemeente ‘Land van Cuijk’ zullen 37 raadsleden 33 kernen vertegenwoordigen. Omdat de ChristenUnie gelooft in het belang van zorg voor elkaar binnen kleinere of grotere leefgemeenschappen, vindt zij het belangrijk om ook voor haar lokale afdeling uit elke kern iemand te hebben als contactpersoon voor de thema’s die binnen de eigen leefkern spelen en die de aandacht nodig hebben van de gemeentepolitiek. Wat de ChristenUnie betreft hoeven dat niet altijd alleen de grote thema’s te zijn, zoals bouwprojecten, maar willen we vooral ook oog en aandacht hebben voor het menselijke, individuele, leed.

Wilt u iets doen met uw geloof, dat wil zeggen handen en voeten geven aan de opdracht die wij hebben om voor elkaar te zorgen, binnen het gezin, binnen de familie, in de buurt of in ons dorp, en wilt u met ons de signalen uit uw leefgemeenschap delen zodat wij deze binnen de gemeentelijke politiek onder de aandacht kunnen brengen, meldt u dan aan als kernvertegenwoordiger voor de ChristenUnie. U kunt dit doen door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u vragen hebt kunt u ook bellen op 0478-630585.