Vanaf donderdag 20 mei tot en met donderdag 16 september 2021 neemt vliegbasis Volkel de taak voor de bescherming van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg over. Deze taak wordt gezamenlijk en afwisselend uitgevoerd door Nederland en België.

Eén van de taken van de Koninklijke Luchtmacht is het adequaat reageren op schendingen van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg. Er staan daarvoor permanent twee F-16 jachtvliegtuigen met een korte waarschuwingstijd paraat. Nederland en België leveren bij toerbeurt QRA-jachtvliegcapaciteit. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en de Belgische vliegbases Kleine-Brogel en Florennes.

Voor meer informatie over de QRA, zie: https://www.defensie.nl/onderwerpen/taken-in-nederland/verdediging-nederlands-luchtruim.

Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie: https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Eventuele klachten kunnen worden ingediend via: https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen/klachten-geluidsoverlast.