Schrijverscollectief de Kneep organiseert in elke gemeente in het Land van Cuijk een Taalfestijn. In de gemeente Mill en Sint Hubert zal dit op zaterdagavond 12 juni vanaf 20.30 uur in de vorm van een live Tv-programma bij de Lokale Omroep Mill gaan gebeuren. Dit rechtstreeks vanuit de theaterzaal in Myllesweerd. Als er nog versoepelingen komen i.v.m. corona kan er mogelijk publiek bij zijn, maar doordat het live wordt uitgezonden is thuis (wereldwijd) meekijken altijd mogelijk.

Er zijn tijdens dit Taalfestijn muzikale optredens van Annemarie Jans uit Wilbertoord, Leo Josemanders uit Mill en Koos Sommers en Theo Gerrits uit Langenboom. Jan Volleberg uit Wilbertoord zal een eigen column voorlezen met tal van woordspelingen uit de actualiteit en Peter Verstraten leest gedichten voor uit eigen werk. Ook komen de voorleeskampioenen van de 5 basisscholen uit onze gemeente voorbij. Corné Kremers zal in deze uitzending praten met o.a. schrijfster Lot Vekemans uit Langenboom, Geurt Franzen over de Houdoe boeken, vertegenwoordigers van BiblioPlus over het belang van (voor)lezen en ook zullen 2 leden van de theater- en filmcommissie van Myllesweerd een toelichting geven op het nieuwe seizoen.

In de Taalfestijnen zal de nadruk liggen op lokaal taaltalent. De burgemeesters van de vijf gemeentes zijn uitgenodigd mee te schrijven aan een ‘schakelverhaal’, waarvan schrijfster Lotte Samarah Hermens het begin op papier zet. Zij zal dit ook voorlezen tijdens de Tv-uitzending. Burgemeester Walraven heeft toegezegd het tweede deel te schrijven. De andere burgemeesters volgen in de volgende Taalfestijnen in hun eigen gemeente. De wethouders zijn uitgenodigd ‘haiku’s’ (een Japanse dichtvorm) te maken. Wethouder Erik van Daal uit Sint Hubert zal zijn bijdrage voorlezen tijdens dit Taalfestijn in Myllesweerd.

Reserveer zaterdagavond 12 juni in de agenda voor het Taalfestijn gemeente Mill en Sint Hubert.