Na een jaar wachten vanwege corona was het woensdag 2 juni eindelijk zover, het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Mill en Sint Hubert en Wanroij. Het theorie-examen hadden de leerlingen allemaal al achter de rug en de route was verschillende keren geoefend, maar toch blijft het spannend.

In het zonnetje wachten bij de Wissel, je fiets wordt nog even gecheckt, je rugnummer wordt gecontroleerd en daar ga je dan.

Ruim 230 leerlingen konden op weg om de 9 posten te laten zien dat zij de verkeersregels beheersten. Zij fietsten een route van ongeveer 20 minuten door het centrum van Mill. De posten werden bemand door ouders die zich hier vrijwillig voor hadden opgegeven.

Eenmaal terug bij de Wissel werd er gezorgd voor een glaasje fris en een lekkere koek. We zijn super trots dat alle leerlingen die hebben meegedaan zijn geslaagd! Op school kregen de leerlingen dan ook een welverdiend diploma!

Dankzij de inzet van de kinderen, ouders en de werkgroep kon iedereen terugkijken op een letterlijk geslaagde en zonnige dag.