Op werkbezoek bij een makelaar, kok of monteur? Of liever bij een mondhygiënist, melkveehouder of hovenier? Het kon allemaal! In de week van 31 mei tot en met 4 juni maakten bijna 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege kennis met het lokale bedrijfsleven. Tijdens de Doe Dagen van Land van Cuijk Maasduinen On Stage gingen ze op pad om werkbezoeken af te leggen bij maximaal twee beroepsbeoefenaren van hun eigen keuze.

“We hebben heel veel waardering voor al deze bedrijven en organisaties, die door creatieve Doe Dag programma’s en bijvoorbeeld het spreiden van leerlingen over de hele week al die werkbezoeken mogelijk hebben gemaakt”, complimenteert projectleider Sandra Reuvers. “Prachtig om te zien, zoveel leerlingen met ‘sterretjes in hun ogen’: degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn.”

Elora, leerling van het Merletcollege in Mill, straalt tijdens haar Doe Dag bij Mondzorg4all in Gennep. “Ik wilde dit zo graag doen, ik ben zo blij dat ik vandaag mocht komen”.

Meer dan 250 beroepsbeoefenaren uit alle sectoren hebben er veel werk van gemaakt om op hun eigen werkplek leerlingen te laten ervaren wat hun vak inhoudt. Vier organisaties, waarvan twee in de zorg, kozen dit jaar voor een interactieve online Doe Dag.

Door het beroepskeuzeproject On Stage ontdekken deze jonge leerlingen wat ze kunnen, wat ze leuk vinden en ze krijgen een beter beeld van de beroepsmogelijkheden in de regio. De deelnemende bedrijven helpen hier graag bij.

Het komt vaak voor dat vmbo-leerlingen vakantiewerk, een stageplaats of hun uiteindelijke baan vinden via een ontmoeting bij On Stage. “Ik heb al een paar leerlingen gehad die ik graag als toekomstige stagiaire zou verwelkomen”, aldus een enthousiaste beroepsbeoefenaar. “Met hen houd ik zeker contact”.

Meer weten over Land van Cuijk Maasduinen On Stage? Kijk op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl.