Afgelopen week was een bijzondere week voor een aantal kinderen uit Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave. Zij werden officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van hun gemeente.

De afgelopen maanden werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De burgemeesters zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

Gemeente Cuijk

In de gemeente Cuijk zijn er 147 Junior Cyber Agents die de basistraining van Hackshield hebben gevolgd. De kinderen speelden onder zelfverzonnen nicknames, super veilig! De zusjes Roosy en Go girl me haalden topscores van wel 60610 punten. Zij mogen zich met trots Cyber Agents van de gemeente Cuijk noemen. Samen met burgemeester Hillenaar werd het Cyber Agent diploma getekend.

Gemeente Mill en Sint Hubert

In de gemeente Mill en Sint Hubert werd DiTaky eerste. Burgemeester Walraven bedankte DiTaky voor haar inzet en gaf haar een dikcompliment! “Door de inzet van DiTaky is onze digitale wereld een stuk veiliger geworden.” Ook zij ondertekende samen het Cyber Agent diploma.

Gemeente Grave

In de gemeente Grave werd ook fanatiek meegedaan aan de basistraining van Hackshield. Daar huldigde burgemeester van Asseldonk, Zi wen! als beste Cyber Agent van de gemeente Grave. Zi wen! vond de training van Hackshield best pittig. Maar hij heeft doorgezet, werd eerste en mocht daarom terecht het Cyber Agent diploma in ontvangst nemen.

Zoektocht naar Junior Cyber Agents gaat door

De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen maanden de beste spelers van HackShield in hun gemeente. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

Ook na de huldiging blijven de gemeente Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente!