Na een uitgebreide selectieprocedure heeft gemeente Land van Cuijk i.o. Gisela de Leeuw, Wouter Smits en Jacqueline van Zutphen benoemd als concerndirecteuren. Per 1 september 2021 starten zij in hun nieuwe functie.

In mei van dit jaar werd onder begeleiding van Ellen Bruin van Castanho gestart met de selectieprocedure voor de drie concerndirecteuren. De selectiecommissie bestond uit Johan Postma, kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris, Karel van Soest, burgemeester Boxmeer, Marcel Fränzel, burgemeester St. Anthonis en Patricia Bestebreur, HRM.

Kwartiermaker Johan Postma is verheugd met de komst van de drie: “We staan met zijn allen voor een behoorlijke opgave, en ik denk dat we met Gisela, Wouter en Jacqueline drie concerndirecteuren hebben aangetrokken die het best aansluiten bij het profiel dat we zochten én bij gemeente Land van Cuijk i.o.”

Gisela de Leeuw (49), woonachtig in Oss, is nu manager binnen de Provincie Noord-Brabant. Zij heeft veel ervaring in het werken in een veranderende context. “Ik zie een prachtige uitdaging voor gemeente Land van Cuijk. Werken aan een sterke identiteit vanuit de kracht van samenwerking.”

Wouter Smits (42), woonachtig in Rosmalen, is nu Hoofd afdeling Jeugd, sector Maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente ’s Hertogenbosch. Wouter is al meerdere keren kwartiermaker geweest en heeft veel ervaring in gemeenten. “Ik kijk er naar uit om samen Land van Cuijk op de kaart te zetten en te bouwen aan een mooie toekomst.”

Jacqueline van Zutphen (56), woonachtig in Veghel, is nu manager Sociaal Domein binnen de Werkorganisatie CGM. Zowel binnen de werkorganisatie CGM, als binnen de gemeente Boxmeer en St. Anthonis, is zij een bekend gezicht, aangezien de jeugdzorg al voor vijf gemeenten samen plaatsvindt. “Ik kijk er naar uit om mee te werken en richting te geven aan een goedlopende nieuwe organisatie die kan werken aan de opgaven die er liggen en zich kan ontwikkelen. Mijn prettige samenwerking met de collega’s van de drie organisaties geeft mij het vertrouwen dat we samen iets moois kunnen gaan neerzetten”

De drie concerndirecteuren gaan samen met de gemeentesecretaris/algemeen directeur leidinggeven aan de team- en opgavemanagers. Eerst per 1 september als mede-kwartiermaker in aanloop naar de fusie, en per januari 2022 als directeur.