Foto: Cockie Kremers

Onlangs las u in De Neije Krant en op inmill.nl dat er serieus werk wordt gemaakt van het realiseren van een appartementenblok op de locatie van de voormalige supermarkt van Jan Linders in Mill. Het pand aan de hoek Oranjeboomstraat en Stationsstraat zal gesloopt worden en ruimte gaan bieden aan 13 luxere appartementen. Nu al hebben zich ruim 100 belangstellenden gemeld die meer informatie willen rond de ontwikkelingen. Zie hiervoor ook www.villa-oranje.nl.

Het pand van de voormalige Jan Linders staat al een hele tijd leeg. Veel inwoners reageerden dan ook opgelucht dat er nu wat gaat gebeuren. “Wij zijn er ook al eventjes mee bezig,” vertelt Olaf Schoofs, directeur en ontwikkelingsmanager van Symphony Estates. Zij zijn gespecialiseerd in projecten voor medioren en senioren in het hogere segment van de woningmarkt. “We zijn er met de gemeente nu uit om het pand te gaan slopen en er wat moois voor terug te zetten. We hebben ondertussen ruggespraak gehouden met de welstandscommissie en een informatiebijeenkomst met de meeste omwonenden. En ook daar zijn positieve reacties gekomen, waar we erg blij mee zijn.”

Hergebruik van het pand of een gedeelte ervan bleek niet mogelijk. Daarom zal het in zijn geheel gesloopt worden. “Op de begaande grond komen 5 appartementen, op de eerste verdieping ook 5 en op de tweede verdieping komen er 3. Het gebouw zelf staat wat verhoogd, waarmee we ervoor willen zorgen dat bewoners op de begaande grond ook wat privacy hebben en uit veiligheidsoverweging.” Hierdoor krijgen de entrees aan beide zijdes een bordes met een hellingbaantje zodat het pand ook goed toegankelijk is voor mindervaliden.

Olaf hoorde ook vragen waarom men niet ging bouwen voor starters en sociale huur. “Dat is ook belangrijk, maar het is niet het één of het ander. Wij weten ook dat wanneer je een aanbod maakt voor dit hogere segment, dat daar mensen komen wonen die een grotere twee onder een kap of vrijstaande woning achterlaten en waar dan weer mensen in komen die een kleinere of rijtjeswoning achterlaten waar dan weer starters in kunnen. Op die manier kun je via bouwen voor het hogere segment indirect bouwen voor starters op de woningmarkt.” Uit onderzoek is gebleken dat er behoefte bestaat aan dit soort luxere appartementen in Mill en dat blijkt ook uit de ruim 100 reacties van belangstellenden die er nu al zijn.

In oktober zal het bestemmingsplan aan de gemeenteraad worden aangeboden voor besluitvorming. Hierna kan de bouwvergunning worden aangevraagd. Men verwacht in de eerste helft van 2022 te kunnen starten met de sloop en nieuwbouw.

Beluister het hele interview met Olaf Schoofs via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via Spotify, Apple podcasts of een van de andere podcastplatformen. Ook op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl zijn de interviews terug te horen.