Foto: Nadia ten Wolde

Jasmijn van den Hoogen uit Sint Hubert is de winnaar geworden van de verkiezing The Sound of Eindhoven. Haar compositie 'Doemedanieaan Man' werd door de vakjury als beste bestempeld. Ze ontving de award van jurylid Anneke van Giersbergen en de directeur van poppodium de Effenaar Jos Feijen.

Jasmijn (21) komt dit najaar op de A en B-kant van een heuse vinylplaat. Ook krijgt ze 1000 euro en mag ze een professionele videoclip maken. The Sound of Eindhoven is een initiatief van citymarketingorganisatie Eindhoven365, om de Eindhovense muziekscene in de coronacrisis een flinke boost te geven. De organisatie ontving meer dan 100 inzendingen. Ruim 8000 Eindhovenaren hebben gestemd op hun favoriete liedje.

Het nummer 'Doemedanieaan Man' gaat over lokale bedrijven in Eindhoven die het zo moeilijk hebben door de maatregelen. "De boodschap van de tekst is dat ik zo graag zou zien dat mensen het wat vaker lokaal gaan zoeken" De finaleavond werd gepresenteerd door Candy Dulfer en vond plaats in de kleine zaal van de Effenaar, door coronabeperkingen slechts in het bijzijn van alle finalisten en de juryleden.