Tijdens de jaarlijkse bierproefavond (BPA) van het Mills Bier Drinkers Gilde (MBDG), die alweer voor de 17e keer werd gehouden, presenteerden 16 broeders een speciaalbier met daarbij een hapje en muziek.

Voordat de presentaties begonnen mocht de koning van 2020, Bjorn Barten, zijn bokaal terugbrengen en zijn verhaal doen hoe hij het afgelopen jaar beleefd had als koning.

Even na acht uur was het dan zover, de eerste presentatie kon beginnen. Dit jaar streden er 16 broeders om de titel. Na 5 uur van proeven, discussiëren en lachen om de presentaties, kon de jury de punten gaan tellen.

Het aanbod van de bieren was dit jaar erg gevarieerd; zo haalde de ene broeder zijn bier even bij de plaatselijke winkel terwijl de ander zelfs naar het buitenland ging om een favoriet bier te zoeken en vinden.

Op de 3e plaats eindigde Robert Verweijen; hij presenteerde Nog Eendje Dan van de Bird Brewery. Quentin van Overdijk eindigde dit jaar op de 2e plaats met SchuppenBoer Maxima.

Als winnaar van 2021 kwam Maikel van Eeuwijk uit de bus. Maikel serveerde ’T IJ Columbus. Mede dankzij een geweldige presentatie en een heerlijk hapje scoorde Maikel het hoogste aantal punten en daarmee werd hij de verdiende Koning van het MBDG. Hij kreeg door voorzitter Robert de graanare opgespeld en nam de wisselbokaal in ontvangst. Daarmee is Maikel de 17e Koning van het MBDG. Maikel mag deze titel een jaar lang dragen.

Dank ook aan Harm van Vorst voor het beschikbaar stellen van de locatie.