Regelmatig zijn er exposities te zien van de meest uiteenlopende kunstenaars in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Tot eind augustus zijn er werken te zien van Arnold Kuijper uit het Limburgse Heerlen. Belangstelling om ook een keer te exposeren in Myllesweerd? Neem dan contact op met tel. 0485-454366 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Arnold Kuijper is geboren in Amsterdam (1950) en opgegroeid in Limburg. “In 1953 kwamen we in Kerkrade wonen, waar ik al op jonge leeftijd interesse had in tekenen en schilderen. Ik tekende als autodidact al op jonge leeftijd, stillevens en landschappen, dorps- en stadsgezichten, in en rond Zuid Limburg.” Als Justitieel medewerker in inrichtingen in het hele land, hield Arnold zich intensief bezig als stimulator voor de creatieve afdelingen. “Door mijn werk en gedrevenheid in de schilderkunst, ben ik de opleiding schilderkunst aan de Stedelijke Academie Voor Beeldende Kunsten in Genk (België) gaan volgen. Na deze opleiding, ben ik me meer gaan toeleggen op het abstraheren.” Nu zijn de onderwerpen, Nederlandse natuur gebieden als water en luchten, stranden en polders.

“In 2010 ben ik begonnen met de opleiding Beeldhouwen aan de Stedelijke Academie in Genk, waar ik in 2018 ben afgestudeerd. Ik neem regelmatig deel aan projecten in binnen- en buitenland en ben te volgen via de website: www.arnoldkuijper.nl, Facebook en Instagram.

Zijn werken in Myllesweerd in Mill zijn figuratieve olieverf schilderijen van Nederlandse landschappen en natuurgebieden. Zie voor actuele openingstijden www.myllesweerd.nl.