Liesbeth van Heeswijk uit Haps is voor de verkiezingen van 24 november lijsttrekker van Liberaal Land van Cuijk en dat is beslist geen VVD. Daarover en over heel veel andere zaken is ze heel duidelijk in het radioprogramma Regelkevers. Dit programma is op donderdag om 18.00 uur te beluisteren bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook komt er elke week een aflevering in hun podcast via o.a. Spotify, Apple podcasts en op www.regelkevers.nl.

De politieke carrière van Liesbeth begon bij de VVD in de gemeente Cuijk. “Daar ben ik bij vertrokken, de manier van werken paste niet bij mij en bij heel veel mensen niet,” zo vertelt ze deze week in Regelkevers. “Het was niet zwaar om bij de VVD weg te gaan, ik voelde me er niet thuis en vooral ongelukkig. Er werd tegen mij gezegd dat ik (GVD) op moest houden met overal argumenten bij te noemen.” Ook is ze wars van achterkamertjespolitiek en daar geeft ze ook voorbeelden van. “Hoe kan nu een Merletcollege (Cuijk) aan de Maas staan? Wie kan dat nou bedenken?”

In Regelkevers kijken de programmamakers (Frank Peters, Herman van Gaal en Corné Kremers) met de studiogast terug op het ontstaan van de gemeentelijke herindeling. Maar ook bespreekt men de vele uitdagingen voor nu en de toekomst. Dit doen zij ook volgende week in Regelkevers, dan is Astrid Bannink uit Grave te gast, fractievoorzitter van de LPG.