Wie woont er naast je? Ken jij je buren die niet in Nederland geboren zijn en voor wie Nederland een nieuw thuisland is? Het Taalhuis van BiblioPlus laat je in een korte wandeling kennismaken met zeven ‘nieuwe buren’.

Het Taalhuis van BiblioPlus richt zich o.a. op inburgeren en het verbeteren van de Nederlandse taal bij mensen die uit een ander land komen en nu in Nederland wonen. Dit kunnen vluchtelingen en statushouders zijn, maar ook mensen die op een andere manier hier terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat ze verliefd zijn geworden op een Nederlander.

Maar wie zijn die mensen? En wat vinden ze van Nederland? Wat vinden ze er mooi? En wat valt tegen? BiblioPlus stelde deze vragen aan zeven ’nieuwe buren’ en maakte hier korte filmpjes van. Deze zeven filmpjes zijn te zien door een QR code met je mobiele telefoon te scannen op verschillende posters.

Op zeven verschillende plekken in elke gemeente in het werkgebied van BiblioPlus hangt een poster van Een nieuwe buur met een andere cultuur met een QR code. Door te wandelen van de ene poster naar de andere, leer je zo zeven nieuwe buren kennen.

Op de website www.biblioplus.nl/nieuwebuur staat voor elke gemeente een wandelroute met de plaatsen waar de poster hangt. De posters hangen er in juli en augustus, dus wandel er eens langs!

De wandelroute is ook op papier af te halen in de Bibliotheek van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Sint Anthonis, Bergen en Gennep. Veel wandel- en kijkplezier!

www.biblioplus.nl/nieuwebuur