Onze nieuwe gemeente Land van Cuijk telt straks 33 prachtige kernen. En over elke kern valt veel te vertellen. Wie kunnen dat beter doen dan de kinderen uit Land van Cuijk? Zij wonen in onze nieuwe gemeente en kijken met een nog geheel eigen frisse blik naar wat zij om zich heen zien. Hoe mooi is het om hen even op te laten scheppen over hun dorp? En dat samen te voegen in een groot boek voor de burgemeesters, waarin alles staat wat zij belangrijk vinden? Daarom organiseert het team Kernendemocratie een teken- en verhalenwedstrijd. Waaraan alle kinderen uit groep 1 t/m 8, vóór 5 september mee kunnen doen.

Woon je in Land van Cuijk, zit je in groep 1 t/m 8, en vind je jouw dorp, buurt of straat de mooiste, leukste, gekste of gezelligste van heel Land van Cuijk? We zijn erg benieuwd waarom dat zo is. En daar mag je best even een beetje over opscheppen. Teken, schilder en/of schrijf wat jij zo tof vindt. Graag op A4-formaat, want alle creatieve inzendingen voegt het team Kernendemocratie samen tot een groot boek. Dat zal later officieel overhandigd worden aan de 5 huidige burgemeesters. Op https://ons.landvancuijk.nl/tekenwedstrijd, en hieronder, lees je hoe je mee doet.

Hoe doe je mee?

Breng jouw creatie vóór 5 september 2021 langs bij de receptie in 1 van de gemeentehuizen, of stuur het naar Gemeente Boxmeer, t.a.v. Projectorganisatie Gemeente Land van Cuijk, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer. Het team Kernendemocratie van gemeente Land van Cuijk i.o. bekijkt alle creaties met veel plezier, en de 8 mooiste, beste inzendingen mogen iets van LEGO uitzoeken t.w.v. max. €50.-. Zodat je ook lekker mee kunt bouwen aan onze nieuwe gemeente. Want samen bouwen we aan gemeente Land van Cuijk.

Prijzen

Je kunt meedoen aan deze wedstrijd als je in groep 1 t/m 8 zit. Voor elk leerjaar kiest de jury straks 1 winnaar uit die hen het meest verrast. Naast de LEGO prijs t.w.v. max. €50.-, komen zij voorin het boek te staan. En bovendien mogen deze 8 kinderen het boek samen aan de burgemeesters geven.

Kernendemocratie

Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk een van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. Om te zorgen dat de nieuwe gemeente toch dichtbij inwoners en ondernemers blijft staan, wordt er gewerkt aan kernendemocratie. Met ‘kernendemocratie’ willen we in samenspraak met de dorpen duidelijkheid scheppen over de toekomstige samenwerking tussen gemeente en inwoners. Doel is de leefbaarheid in de dorpen te behouden of te verbeteren. Daarbij vinden we het ook belangrijk om vanuit inwoners te weten wat er leeft en goed in beeld te hebben wat de kernen in hun mars hebben. Je vindt alles over kernendemocratie op onslandvancuijk.nl.