Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Veiligheid mobiel bankieren

Ontzettend veel mensen doen bankzaken via een app op hun mobiele telefoon of tablet. Geld overschrijven, saldo bekijken, een spaarpotje maken, noem maar op. De banken hebben hun apps goed beveiligd. Zo goed zelfs dat mobiel bankieren veiliger is dan via de computer.

Waarom is bankieren via een app veiliger?
Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven maar het is toch echt zo: bankieren via een app is veiliger dan via de computer. Ga maar na: tot op heden is er geen enkel fraudegeval bekend met een bankier-app.

Hoe komt dat?
- De bankier-app is beveiligd met een cijfercode of een vingerafdruk. Derden kunnen dus niet zomaar de app gebruiken.
- Al het bankverkeer verloopt via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Bij internetbankieren is dit risico veel groter. Criminelen kunnen bijvoorbeeld een bankpagina namaken en je daarop geld laten overmaken. Omdat bij een app alle transacties verlopen via die app, zijn zulke risico's uitgesloten.
- Er is geen risico op phishing. Als je standaard geld overmaakt via de app kun je alle mails negeren. Het is zelfs mogelijk iDEAL-betalingen zoals bij Bol.com, door te laten sturen naar de app.
- De app logt automatisch uit. Dus er is geen risico dat je de telefoon vergeet uit te zetten waarna anderen er geld mee kunnen overmaken.

Installeren? Ga op je toestel naar de App Store (Apple) of Play Store (Android) en tik de naam van je bank.

Verlies of diefstal van je toestel?
Het is natuurlijk verstandig om de smartphone of tablet zélf te beveiligen met een code, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Zodat bij verlies of diefstal derden niet zomaar toegang hebben tot je toestel. Is het toestel gestolen of ben je het verloren, blokkeer dan de toegang van de app. Dat kan online via internetbankieren of door de bank te bellen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: zorg dat jezelf en anderen gezond blijven.