Leefbaarheidsbijdrage voor geheugentraining. De Langenboomse Zorg Centraal (LZC) ontvangt 4.500 euro uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente! Daarvoor gaan we een BrainTrainerPlus kopen.

Vrijwilligers van LZC organiseren vanaf september weer regelmatig groepsgewijs geheugentraining in ons ontmoetingspunt 'd'n Inloop. Op ongedwongen, laagdrempelige wijze worden dmv (groeps)gesprek, (geheugen/denk)spelletjes en muziek, het geheugen en hersenen getraind. Hierbij kunnen zij dan de BrainTrainerPlus als extra hulpmiddel gaan inzetten.

De BrainTrainerPlus is een systeem dat ouderen helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Maar dat is niet alles wat het doet. Mensen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met andere deelnemers aan de geheugentraining.

Op zoek naar hoofdbestuurders en passagiers van de elektrische duo-fiets, meld je aan!!

Duofiets hoofdbestuurders gevraagd

Zoals bekend beschikt Langenboom (de LZC) over een prachtige elektrische duofiets met volledige ondersteuning. Deze is bedoeld voor mensen die er graag af en toe eens met de fiets op uit willen maar dan als passagier (bijrijder) en daar een (hoofd)bestuurder bij nodig hebben.
Om nog meer Langenboomse mensen af en toe een ritje te laten maken door ons prachtige dorp zoeken wij naar meer hoofdbestuurders.
Bij deze een oproep om je aan te melden, jij trapt en bestuurt de fiets.
* Meld je aan als hoofdbestuurder door te bellen of app-en op maandag, dinsdag of donderdag naar onze duofiets-contactpersoon: Maaike Chavanu: 06-579 659 99. Wanneer er een vraag komt van een passagier die een dagdeel of dag graag met je wil gaan fietsen neemt ze contact met je op.
* Je gaat goed verzekerd de weg op en krijgt voor je eerste rit indien gewenst een duidelijke beginners instructie.
* Je reserveert daarna zelf de duofiets: kijk op www.lzc.nu onder diensten-leenbank of bel 06-83550909.

Duofiets passagiers gevraagd

Wil jij graag een zonnig fietstochtje maken door Langeboom en de prachtige omgeving? Misschien wil je onderweg even ergens koffie drinken, een ijsje op een terras nemen of een snelle boodschap bij de super doen? Je kan ook langs gaan bij familie of naar een Maria Kapelletje in de buurt. Kan of durf je dat (niet meer) alleen? Het kan allemaal met een enthousiaste hoofdbestuurder.
Bel of app op maandag, dinsdag of donderdag naar onze duofiets-conactpersoon Maaike Chavanu: 06-579 659 99.
De duofiets is te huren/gebruiken voor € 3,- per dagdeel, een dagdeel is van 9.00 - 12.00 uur of van 13.00 - 16.00 uur.
En natuurlijk is het ook mogelijk om de duofiets te gaan gebruiken als verzorger/mantelzorger/kleinkind/buurman-vrouw samen met degene die aan je zorg is toevertrouwd. Wie dan hoofdbestuurder is, wie passagier spreekt voor zich.
De duofiets kan je dan zelf reserveren, kijk op www.lzc.nu onder diensten-leenbank of bel 06-83550909. Contact opnemen met Maaike Chavanu kan ook. Zij is bereikbaar (app of bellen) op maandag, dinsdag en donderdag 06-579 659 99.