Het staat vast; binnenkort ga je voor het eerst met het voltallige gezin kamperen; kids inclusief! Maar wat nu gedaan? Hoe ziet een dergelijke vakantie eruit en op welke manier verloopt de planning? Heb je extra spullen nodig of volstaat het to-do lijstje van de meest recente vakantie laatst met je lief, partner of echtgenoot? Hoewel de planning er met kinderen net een tikkeltje anders lijkt uit te zien, hoef je er alvast niet meteen voor te vrezen. Wij geven jou maar wat graag enkele handige tips & tricks die vast en zeker van pas zullen komen bij het plannen van de kampeervakantie.

Reizen met kinderen; toch net wat anders

Herinner je je die onbezonnen vakanties met je partner, lief of echtgenoot nog? In de periode toen er nog geen sprake was van kinderen? Onbezonnen reizen, doen en laten wat je wilt en vooral lekker lang uitslapen en languit genieten. Met kinderen zal de reis er misschien toch net een tikkeltje anders gaan uitzien, wat niet betekent dat dit noodzakelijkerwijze slechter zal zijn; gewoon anders. Het vraagt net iets meer planning en je zult je erbij moeten neerleggen dat je niet meer dezelfde vrijheid geniet als weleer. Echter krijg je er bakken kinderliefde en schattige modder/ zandhandjes voor in de plaats.

Om het reizen met kinderen zo aangenaam en onbezonnen mogelijk te maken, komt het er in eerste instantie vooral op aan om de reis zo goed mogelijk te plannen. Vele ouders kiezen er in eerste instantie voor om op kampeervakantie te vertrekken. Het biedt hen net iets meer vrijheid én, niet geheel onbelangrijk, de mogelijkheid om weer huiswaarts te keren indien het echt teveel wordt.

Wat neem je mee op kampeervakantie?

Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en besluit met het hele gezin op kampeervakantie te vertrekken. Laat het gezegd; alles staat of valt met een goede planning en bijbehorende to-do lijst. Houd bij het maken van de planning en to-do lijst niet alleen rekening met de leeftijd van je kind of kindjes maar vooral ook met de plaats. Waar ga je precies naartoe en welke mogelijkheden biedt deze plaats. Ga je bijvoorbeeld kamperen aan de kust dan weet je dat de mogelijkheid bestaat om in het zand/ water te spelen en extra zwemsetjes bijgevolg een must zijn.

Bedenk dat er misschien niet altijd een supermarkt in de buurt zal zijn, waardoor je op sommige momenten je eigen gerechtjes en maaltijden dient voor te bereiden. Kies dus voor het juiste bestek en neem eventueel enkele voorverpakte maaltijden mee. Daarnaast is het eveneens belangrijk om de juiste kleding en het nodige slaapgerei mee te nemen. En vooral dit laatste blijkt voor vele jonge ouders een hekel punt. Oudere kindjes kunnen nu eenmaal makkelijk op een degelijke luchtmatras slapen, echter geldt deze optie niet voor baby’s en/ of peutertjes. Indien je kindje dus nog heel wat jonger is, dan dien je op zoek te gaan naar een geschikt campingbedje.

Het nut van een degelijk campingbedje

Indien je kindje nog geen jaar oud is dan is het natuurlijk niet de moeite om op zoek te gaan naar een geschikte luchtmatras, aangezien deze niet de nodige bescherming zal bieden aan een dergelijk klein lichaampje en dito gewicht. In dergelijke gevallen is de keuze voor een campingbedje alvast verantwoordelijker én veiliger te noemen.

Campingbedjes bestaan tegenwoordig in allerlei formaten, uitvoeringen en designs waarbij de meeste exemplaren voorzien zijn van wieltjes en na gebruik makkelijk kunnen worden dichtgeklapt. Je kunt het bedje plaatsen waar je maar wilt én, niet geheel onbelangrijk, je baby’tje kan er alvast niet uitvallen!