In het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje is ook volop aandacht voor de 29 overige kernen in het Land van Cuijk. Dat blijkt ook als men kijkt naar de inhoud van dit radioprogramma van aanstaande zondag 22 augustus. Want tussen 12.00 uur en 14.00 uur komen niet alleen zaken uit de gemeente Mill en Sint Hubert aan de orde, maar ook de rest van het Land van Cuijk.

Zo is er een gesprek met Ad Berens over een Foodtour die de stichting Goei Leven Land van Cuijk gaat doen. Zij bezoeken alle 33 kernen om daar niet alleen streekproducten onder de aandacht te brengen waarmee men lekkere gerechten maakt, maar ook om informatie van inwoners op te halen over het Goei Leven in het Land van Cuijk. Wat zij met die informatie doen hoort u in Het 12uurtje.

Jos Bongers is de nieuwe voorzitter van Wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat in Mill. Hoe hij in deze functie terecht kwam en welke uitdagingen er voor gemeenschapshuizen zijn in de grote gemeente Land van Cuijk zal aan hem gevraagd worden in Het 12uurtje.

Tijdens de Olympische spelen deed Nederland het goed bij het hardlopen en sprinten. Maar hardlopen is wel iets wat je moet leren. AV Sporting uit Boxmeer geeft een cursus op dat gebied. Hoe dit in de praktijk werkt wordt in Het 12uurtje besproken met José Arts.

Grafisch Huis Boxmeer bracht al een lokale krant uit in de gemeente Boxmeer, gemeente Sint Anthonis en gemeente Cuijk. Per 1 september zijn zij ook de uitgever van DeGraeF in de gemeente Grave. Over het hoe en waarom wordt in Het 12uurtje gesproken met uitgever Ron Baumler van het Grafisch Huis Boxmeer.

Verder is er uiteraard het spelletje Pim Pam Pret waarmee luisteraars een tegoedbon voor een 12uurtje bij Brasserie d’n Buurman kunnen winnen. Ook bellen Tom Raaijmakers en Corné Kremers met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag en is het ElvisTime. Daarnaast is er natuurlijk gezellige muziek en bespreken de programmamakers ook de (lokale) actualiteit. www.het12uurtje.nl