Per 3 september verschijnt DeGraeF in de huidige gemeente Grave. Deze 2-wekelijkse nieuwe huis aan huiskrant is een uitgave van Grafisch Huis Boxmeer.

Sinds een aantal jaren geven zij ook DeBoK uit voor de gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis en DeStieR in de gemeente Cuijk. “De uitbreiding met DeGraeF in de gemeente Grave heeft alles te maken met de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk,” vertelt Ron Baumler, eigenaar van Grafisch Huis Boxmeer. “Wij vonden dat we in de hele gemeente Land van Cuijk een bereik moesten hebben. We werken met DeBoK en DeStieR al nauw samen met De Neije Krant.” Toen Grave besloot toch aan te sluiten bij de gemeente Land van Cuijk nam Ron het Initiatief ook in die gemeente een lokale huis aan huiskrant te starten.

Een nieuwe huis aan huiskrant starten heeft wel wat voorbereiding nodig. “We hebben dezelfde procedure gevolgd als bij de start van DeBoK en DeStieR. Je gaat eerst kijken of je een lokaal team kunt formeren met echte lokale mensen uit de gemeente, in dit geval de gemeente Grave. Dat lukte in recordtempo. We doen dit met een heel team, maar met name Twan Dohmen en Jolanda en Peter Linders die hebben er een belangrijke rol in gespeeld en zij hadden snel de juiste mensen weten te bereiken en erbij te betrekken.” In juli bracht men een nulnummer uit van DeGraeF om inwoners en ondernemers kennis te laten maken met deze nieuwe huis aan huiskrant. “Dit was al een volwaardige krant en deze is echt heel positief ontvangen.” Hierdoor bleek er behoefte en draagvlak voor deze lokale huis aan huiskrant en zal in het weekend van 3 september het eerste nummer van DeGraeF verschijnen in Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Doordat er nu ook een echt lokale krant is in Grave, kan men via DeGraeF, DeBoK, DeStieR en De Neije Krant de bijna 90.000 inwoners in alle 33 kernen goed bereiken. “Om het voor adverteerders nog makkelijker te maken hebben we een mediaplatform opgericht onder de naam LVCNieuws.nl,” vertelt Corné Kremers van De Neije Krant. “Hierdoor is er 1 ingang voor ondernemers die hun diensten en producten onder de aandacht willen brengen van alle inwoners in de gemeente Land van Cuijk. Zo heeft men het gemak van 1 grote huis aan huiskrant maar dat wel met de voordelen en lokale redactionele betrokkenheid van een echt lokale huis aan huiskrant.”

Ook gaan de 4 lokale kranten gezamenlijk specials uitbrengen die interessant zijn voor het hele Land van Cuijk. “Op 19 november komen we met de 4 kranten met een gezamenlijke verkiezingskrant. De gemeenteraadsverkiezingen Land van Cuijk zijn woensdag 24 november. We hebben alle politieke partijen een mooie aanbieding gedaan en al diverse partijen hebben daar positief op gereageerd en ruimte gereserveerd.” Aanbieding niet ontvangen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beluister het hele interview met Ron Baumler in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje via hun podcast op Spotify, Apple podcast of op www.het12uurtje.nl.