In het Land van Cuijk zorgen een aantal kantoren voor een gezamenlijke en krachtige uitstraling van de RegioBank. Daarnaast adviseren deze kantoren in hypotheken en hebben zij een verzekeringskantoor erbij. In een tijd dat de banken zich verder en verder terugtrekken in grote bankkantoren op grote afstand, blijft er één bank dichtbij: De Regiobank.

RegioBank, is daarmee een bank die daadwerkelijke invulling geeft aan het behoud van leefbaarheid, ook in kleinere dorpskernen.

Deze keer schuiven aan Pedro & Angela Klomp van het Millse Klomp Advies.

Terugtrekking

Volgens Pedro komt daar nog bij dat de terugtrekking van de ‘grote banken’ nog altijd voortduurt. “Het is niet in de laatste plaats daarom dat de RegioBank nu zegt dat we particulieren en de klein zakelijke klanten zoals zzp’ers meer moeten ondersteunen. De tarieven bij de RegioBank zijn ook nog eens gunstig, al zijn de verschillen met andere banken minimaal, maar niettemin… “Klantvriendelijkheid zit ook in kleine dingen: voor wie contant geld wil storten of opnemen, is deze handeling kosteloos, mits men gebruikt maakt van meerdere diensten (zoals verzekeringsdiensten) van het kantoor. Voor gecombineerde klanten kunnen we nu eenmaal meer service leveren”.

“In dat licht nog even een opmerking van Pedro: bij elke opname of storting boven 3.000 euro bij een particulier en 10.000 voor een zakelijke klant móeten wij vragen waar het geld voor bedoeld is of waar het vandaan komt (en soms zelfs bewijs meeleveren). Niet omdat wij dat zélf zo graag willen weten, maar het is nu eenmaal wetgeving. Het zijn Europese regels. Als klant hoef je daar overigens geen antwoord op te geven, maar wij moeten de melding dan wel doorzetten naar de Belastingdienst. Deze regels gelden voor alle banken, en dus ook voor ons. Voor wie meer wil weten over al het bovenstaande: de adviseur van de RegioBank helpt graag verder.”

Zakelijke financieringen

In het licht noemt Angela Klomp de zakelijke propositie voor financieringen, die dit jaar definitief vorm krijgt binnen de RegioBank-organisatie. “Wij als RegioBank gaan onze zakelijke dienstverlening voor financieringen stevig uitbreiden. Voor zakelijk financieren en een rekening-courantkrediet kan een ondernemer dus voortaan ook bij ons terecht. En als het gaat om bijvoorbeeld hypotheken en pensioenen dan bemiddelen we, als onafhankelijk adviseur, voor veel meer aanbieders dan alleen RegioBank.”

Trendwatchers zien de traditionele rol van de banken slinken en bespeuren dat andere marktpartijen als intermediair daar meer en meer grip op krijgen. Voor relatief eenvoudige (zakelijke) spaar- en betaalproducten kon je al naar de RegioBank, maar die dienstverlening wordt dus uitgebreid en dit jaar uitgerold over alle RegioBank-kantoren.