De gemeente Land van Cuijk heeft 650 Fte’s (fulltime-equivalent), maar omdat er ook parttime medewerkers zijn gaat het om zo’n 700 ambtenaren. Er zijn echter ook nog zo’n 80 vacatures bij deze nieuwe gemeente die op 1 januari van start gaat. Dat vertelt Johan Postma deze week in Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. Johan was directeur van de CGM organisatie, het samenwerkingsverband van de gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Op dit moment is hij kwartiermaker voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk en per 1 januari is hij de gemeentesecretaris van de gemeente Land van Cuijk.

Wat een kwartiermaker zoal doet maar ook hoe hij de nieuwe gemeente Land van Cuijk ziet plus welke taak hij als gemeentesecretaris heeft komt in Regelkevers aan de orde. Johan geeft een openhartig kijkje in hetgeen er zoal moet gebeuren om van 5 gemeenten met 33 kernen per 1 januari 1 nieuwe gemeente te maken met zo’n 90.000 inwoners.

Regelkevers wordt gemaakt door Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal. Het programma is op donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdagochtend om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Elke week komt er ook een nieuwe aflevering in de podcast van Regelkevers op o.a. Spotify en Apple podcasts. Ook zijn deze te beluisteren via www.regelkevers.nl.