Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

De leden van Liberaal LVC hebben woensdag 1 september de kieslijst vastgesteld. Lijsttrekker Liesbeth van Heeswijk laat weten dat de 50 kandidaten op de kieslist een kleurrijk geheel vormen. ‘Wij hebben het geluk dat we als herkenbare en snelgroeiende partij uit een grote achterban kunnen putten. Dat heeft een mooie mix van toegankelijke mensen opgeleverd. Het blijft spannend wie er uiteindelijk in de raad komen, want bij ons geldt dat wie genoeg voorkeursstemmen haalt, gewoon raadslid mag worden. Dit schijnt niet bij elke partij het geval te zijn. Wat dat betreft heeft de kiezer het bij ons voor het kiezen.’

Na Van Heeswijk volgt op plek 2 Johan Hermanussen uit Maashees die het klappen van de zweep in de Boxmeerse gemeenteraad heeft geleerd. Verrassend en splinternieuw is Mariëlla Bastiaans uit Mill, in het dagelijks leven teammanager in het sociaal domein in de gemeente Deurne. Zij gaat de derde plaats bezetten. Op plek 4 staat de huidige Cuijkse wethouder Maarten Jilisen en op plek 5 de ervaren Marc Oudenhoven uit Vierlingsbeek. Hennie Bongers zal de huidige gemeente Grave vanaf de 6e positie vertegenwoordigen, terwijl onderwijsmens Wilma Willems uit Wanroij dat op plek 7 voor gemeente St Anthonis zal gaan doen. De tweede kandidaat uit Mill is Ad Berends, een bezige bij die een tijd geleden al eens raadslid is geweest. Plek 9 wordt bezet door de Beers/Cuijkse Annoesjka Wintjes (programmamanager gebiedsontwikkeling) en de rij van 10 wordt gesloten door Nevzat Karakus die veel ‘in het veld’ te vinden is.

Kandidaten uit de gemeente Mill en Sint Hubert op de lijst zijn:

  • 3 Mariëlla Bastiaans Mill
  • 8 Ad Berends Mill
  • 18 Irene Smits Mill
  • 27 Leroy Laclé Mill
  • 34 Robert Hermens Mill
  • 41 Anco Bloemendal Mill

Wij denken dat ook de nummers 11 t/m 15 een belangrijke rol gaan spelen in het toekomstige politieke veld. Marcel Jansen en Han van Oort hebben jaren gestreden voor één Land van Cuijk en blijven in beeld voor de daadwerkelijke uitwerking. Jeroen van Acqouij kent zijn vak en staat klaar om zijn kennis in te zetten. Jan van den Braak uit Vianen is eerder ooit raadslid geweest, maar is ook vanuit zijn expertise op het gebied van milieu en duurzaamheid zeer welkom. Janneke Langen-Stiphout is hartstikke nieuw, maar dus ook springlevend om met veel verve met Liberaal LVC op te trekken.

Van Heeswijk benadrukt dat de lijst interessant en hoopvol blijft tot en met nummer 50. ‘Wij zijn hartstikke trots op de energie die van de lijst afstraalt. Onze waardering gaat ook uit naar alle mensen die toevallig niet op de kandidatenlijst staan, maar Liberaal LVC wel een hart onder de riem steken en hun uiterste best doen om kleur te geven aan Land van Cuijk. (zie website www.liberaal-lvc.nl voor de volledige lijst)