Eenzaamheid is een thema dat sinds corona steeds meer naar de voorgrond is gekomen. Een thema waar iedereen waarschijnlijk in zijn of haar leven vroeg of laat mee te maken krijgt. Daarom staat Nederland in de Week van de Eenzaamheid, tussen 30 september en 7 oktober, stil bij dit thema.

In welke leeftijdsgroep je valt, maakt niet uit: jong, volwassen, oud. Ook of het jezelf betreft of een partner, familielid, kennis, vriend of vriendin maakt niet uit. Dat eenzaamheid bestaat en er mag zijn is wél belangrijk. Vandaar dat er niet één dag, maar een hele week aandacht wordt gevraagd voor eenzaamheid.
Dit gebeurt door middel van samenkomst, door simpelweg leuke dingen te doen met elkaar, door met elkaar in gesprek te gaan en door naar elkaar te luisteren. En wij luisteren en leren ook graag naar jou.

Heb jij ervaringen gehad met eenzaamheid of ben jij een expert in het voorkomen hiervan, dan leren we graag van jou. Graag ontvangen wij zoveel mogelijk tips om met eenzaamheid om te gaan of te bestrijden. De vijf beste tips zullen gepubliceerd worden, zodat iedereen van deze tips gebruik kan maken.

Stuur je tips naar op Tjeu Adank, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en misschien zie je jouw tip binnenkort wel in één van onze gemeentelijke publicaties verschijnen!