Al diverse jaren brengen de brouwers van de Blauwe Knoop een speciaal-bier uit in de serie Eenzame kerst. Zo ook dit jaar. Maar hiervoor is men nog wel op zoek naar een model voor op het etiket, zo vertelde Chris-Jan Beerendonk afgelopen zondag in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje.

“Dit doen we voor het zesde jaar,” vertelt bierbrouwer Chris-Jan. “We zijn begonnen met een dronken kerstman op het etiket die in de goot lag, we kregen toen reacties of we dat niet anders konden doen. Toen hebben we gezocht naar een mooi kerstmodel. Sinds toen is er elk jaar een ander model op de fles gekomen.” Voor dit jaar is men nog op zoek naar een geschikt model, belangstellende dames kunnen zich aanmelden bij de Blauwe Knoop door een berichtje via de Facebookpagina of Instagram van de Blauwe Knoop.

Het bier is overigens net als de andere biertjes van de Blauwe Knoop enorm populair, maakte men er eerder zo’n 200, dit jaar wordt de oplage verhoogd naar 400 flesjes waarvan er ondertussen alweer zo’n 250 gereserveerd zijn. Reserveren hiervan kan ook bij de Blauwe Knoop via hun social mediavormen. Zie ook voor meer informatie www.deblauweknoop.com

Beluister een interview met Chris-Jan in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje via hun podcast op o.a. Spotify, Apple podcasts of zie www.het12uurtje.nl.