Niet iedere scholier of student heeft thuis de mogelijkheden om in alle rust te studeren of heeft een plek om samen aan projecten te werken. BiblioPlus, de Bibliotheekorganisatie in de regio Maasduinen en het Land van Cuijk, wil met de campagne “Ik ben leren” scholieren en studenten bewust maken van de mogelijkheden van de Bibliotheek.

Zo is er gratis wifi, kun je gratis ruimtes voor jezelf of je schoolproject reserveren en zijn er gratis stilteruimtes voor de opperste concentratie. Je kunt er voordelig printen en kopiëren, ook in kleur, en er is een schat aan informatie om je heen. Leerlingen tot en met 18 jaar kunnen een gratis abonnement aanvragen. Bovendien is er altijd een Bibliotheek in de buurt!

Vanaf deze week start de campagne “Ik ben leren”. Op alle scholengemeenschappen en in alle Bibliotheken in de regio worden leerlingen attent gemaakt op de mogelijkheden in de Bieb. Als gadget krijgen ze een deurhanger waarmee ze kunnen aangeven naar de Bieb te zijn. Ook op sociale media wordt met de hashtags #ikbenleren en #mijnbibliotheek ruim aandacht besteed aan de Bibliotheek als dé plek om te leren en studeren.

www.biblioplus.nl/ikbenleren