Deze week is Frans van der Zande te gast in Regelkevers. Hij is fractievoorzitter van Team Lokaal in de gemeente Boxmeer, tot mei was dit onder de naam L.O.F., Lokale Onafhankelijke Fractie. Bij de komende verkiezingen staat hij op plek nummer 19 bij Team Lokaal. “Dus niet op een verkiesbare plaats, maar dat is een keuze die we gemaakt hebben, we hebben gekozen voor de jeugd.” Maar daar moest Frans wel aan wennen. “Dit valt voor mij nog niet mee om een stapje terug te doen.”

Met Frans kijken de programmamakers ook naar de afspraken die binnen Team Lokaal gemaakt zijn over al dan niet iets doen met voorkeursstemmen. Eerder werd begrepen dat men niet in de gemeenteraad zou komen, ook al mocht men daarvoor persoonlijk voldoende voorkeursstemmen krijgen. Volgens Frans is dit toch anders en hij geeft een toelichting over hoe het volgens hem precies zit. Maar ook tal van andere zaken komen aan de orde.

Regelkevers is op donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. In de week van uitzending wordt de aflevering ook op de podcastpagina van Regelkevers geplaatst. Deze is via alle podcastplatforms te vinden zoals o.a. Spotify, Apple podcasts en op www.regelkevers.nl.