Tijdens de Dutch Food Week deelden boeren van ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust kisten gezond eten uit aan zorgcentra in het Land van Cuijk. In Mill nam Jelle Albers van Millsveld - Zorgboerderij De Horst de kist met gezonde voeding in ontvangst van Hans Vermeulen en Rob Wientjes.

Donderdag 14 oktober was het de nationale groente- en fruitdag. Een dag om stil te staan bij gezonde voeding. “Met gezonde voeding bedoelen we niet alleen groente en fruit maar alle producten uit de schijf van vijf”, legt Hans Vermeulen, voorzitter ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust deelnemer uit. Millsveld is een nieuw onderdeel van Zorgboerderij De Horst voor opvang van jong dementerenden en niet aangeboren hersenletsel. Hans Vermeulen: “Mooi hoe Jelle de voormalige boerderij samen met zijn ouders Jos en Silvia met deze nieuwe accommodatie heeft uitgebreid. Mooie activiteiten die prima op een boerderij passen en waar mensen tot rust kunnen komen en genieten. Koken met gezonde producten uit de buurt past daar mooi bij.”

“Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal. Dat verhaal begint bij boeren en tuinders op het boerenland om de hoek. Dat verhaal wordt veel te weinig verteld. Met deze uitdeelactie willen we dat veranderen”, zei Rob Wientjes, vicevoorzitter ZLTO en als melkveehouder uit Sint Anthonis ook een van de deelnemers van Land van Cuijk Boert Bewust.

Dutch Food Week

De uitdeelactie gebeurde tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’. Zo tonen boeren hoe zij continue investeren in manieren om nog duurzamer voedsel te produceren. Ook laten ze zien hoe ze de biodiversiteit bewaken en energie opwekken voor ons allemaal.