Nancy en Ben Ruwiel wonnen de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2020 (Foto: Cockie Kremers)

Op vrijdag 19 november 2021 is het de derde vrijdag van november en dus de nationale Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland. In onze gemeente maken we op die dag de winnaar van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert bekend. Deze verkiezing is een initiatief van De Neije Krant - inmill.nl en de gemeente Mill en Sint Hubert en wordt ondersteund door de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, het Ondernemers Collectief Mill, de Horecavereniging Mill en Sint Hubert en het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill.

Voor deze ondernemersprijs kon tot en met 30 oktober iedereen kandidaten aandragen. Bij het nomineren van een ondernemer ging het om zaken als klantvriendelijkheid, betrokken, service, inzet en ondernemersdrift. Maar in deze bijzondere coronatijd kon uiteraard ook de creativiteit van ondernemers meespelen. En veel inzenders deden dat.

De 5 meest genoemde en best beargumenteerde ondernemers en ondernemingen zijn:

  • Café Broers Sint Hubert, Kees en Piet van Strijp
  • Sansi Party en Events Mill, Simone en Sander van der Wijst
  • Mill Home - Maarten Besemer
  • Piko Style Mill, Marie-Louise Konings
  • Innergo Bijzonder begeleiden Mill, Marleen Peters

Jury

Een jury bestaande uit 7 personen zal zich buigen over de kandidaten en punten geven. Maar ook anderen kunnen tot en met 14 november een stem uitbrengen. Dit kan op een poll die te vinden is op inmill.nl. Deze online poll (elke 24 uur kan men per IP-adres 1 keer stemmen) telt mee als 1 jurylid. Op vrijdag 19 november wordt de winnaar bekend. Die middag is er bij de Lokale Omroep Mill een speciaal radioprogramma te beluisteren van 13.00 uur tot 17.00 uur. In dat programma zal wethouder van den Boogaart de winnaar bekend maken.

Beargumentering genomineerden voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2021:

Café Broers Sint Hubert, Kees en Piet van Strijp

Sinds Kees en Piet van Strijp verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het horecabedrijf hebben ze een grote klantenkring opgebouwd, met veel jeugd maar ook oudere generaties. Ze organiseren veel activiteiten en dat geeft een impuls aan de leefbaarheid van Sint Hubert. Toen de horeca dicht ging i.v.m. corona zijn ze heel creatief op de nieuwe situatie ingesprongen met online evenementen. Dit heeft gezorgd voor een stukje continuïteit in de bedrijfsvoering en meer klanten na openen van de horeca.
Ondanks de onzekere periode hebben ze de stap gewaagd het café over te nemen. Dit vereist durf en ondernemerschap. Ze geven hier gevolg aan door doorlopend een levendige kroeg te runnen waar altijd wat te doen is. De jeugd van Sint Hubert en de omtrek vindt hierdoor dichtbij vertier. Ook verenigingen in Sint Hubert vinden hier een plek voor hun activiteiten.

Sansi Party en Events Mill, Simone en Sander van der Wijst

Simone en Sander van der Wijst zijn al een tijdje actief met Sansi Party & Events in Mill. Door de groei van hun bedrijf op het gebied van catering en het organiseren van feesten op locatie, zochten zij een eigen grotere ruimte. Dit om in eigen keuken buffetten voor te bereiden en klanten hun eigen collectie aan partymateriaal en meubilair te laten zien. Hiervoor namen zij per 1 januari 2020 het bedrijfspand van de Smaakmakers aan de Houtzagerijstraat 25 in Mill over.
Maar vlak voor het seizoen los zou barsten deed in maart 2020 corona zijn intreden. Simone en Sander lieten echter zien dat zij ware ondernemers zijn. Door creativiteit en doorzettingsvermogen wisten zij hun bedrijf Sansi Party draaiende te houden en optimaal voor te bereiden op betere tijden. Als ondernemers zien Simone en Sander geen beperkingen, maar kansen en nieuwe mogelijkheden.

Mill Home - Maarten Besemer

Mill Home is een bedrijf met het oog op de toekomst. Een bedrijf die zijn wortels nog heeft vanuit Houtfabriek van Hout. De vraag naar kleinere woningen is erg groot. Daarbij speelt duurzaamheid ook een grote rol. Deze huisjes zijn energieneutraal door goede isolatie en zonnepanelen op het dak. De CO2-uitstoot wordt tot een minimum beperkt omdat deze hier in Mill worden gemaakt. Daarnaast roemt men Mill Home over het beleid rond medewerkers: “Dit is een bedrijf waar je als mens meetelt en waar ze je niet zomaar laten vallen”.

Piko Style Mill, Marie-Louise Konings

Marie-Louise Konings is al diverse jaren actief met verkoop van kleding, sieraden en woonaccessoires. In eerste instantie online en vanuit huis. Maar haar droom was om een eigen winkel te hebben. Deze droom realiseerde zij in mei dit jaar door het openen van een winkel aan de Kerkstraat in Mill. Hiermee werd niet alleen haar droom werkelijkheid, maar draagt ze ook bij aan extra reuring en beleving in het Millse centrum.
Klanten zijn enthousiast over de collectie die bij Piko Style te vinden is. Maar vooral geeft men aan dat Marie-Louise volop de tijd neemt voor alle klanten en dat dit alles samen gaat met een gezellig praatje en een kopje koffie.

Innergo Bijzonder begeleiden Mill, Marleen Peters

Innergo is een zorgorganisatie in Mill die gericht is op Bijzonder Begeleiden. Daarbij is de begeleiding van specifieke doelgroepen een specialisme van de organisatie. Dit speciaal voor kinderen, jongeren en jong volwassenen. Maar ook mensen met een verstandelijke beperking of een andere vraag op het gebied van begeleiding kunnen hier terecht. Met name autisme en AD(H)D zijn veel voorkomende diagnoses waar de begeleiding van Innergo zich op richt.
Marleen Peters is de drijvende kracht achter en initiatiefneemster van Innergo. Haar betrokkenheid en belangstelling voor de persoonlijke ontwikkeling van haar klanten wordt zeer gewaardeerd. Hierbij merkt men dat Innergo niet zomaar werk is voor Marleen, maar dat zij met hart en ziel zich in wil zetten voor iedereen die behoefte heeft aan de diensten van Innergo.