In de bovenbouw van het beroepsgericht onderwijs krijgen leerlingen op het Merletcollege het beroepsgerichte profiel Dienstverlening en Producten (D&P). Dit gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander.

Op het Merletcollege in Mill hebben ze voor D&P een Piaggio Ape 50 aangeschaft. Ze gaan dit vervoersmiddel samen met de leerlingen volledig ombouwen tot een echte foodtruck.
De afdeling Techniek zorgt voor de ombouw, reparatie en schilderwerk. De afdeling Zorg en welzijn wordt erbij betrokken door recepten te maken en te verkopen. Daarnaast willen ze de andere Merletcollege-locaties in Grave en Cuijk gaan vragen voor een ondernemingsplan, gesprekken met KVK, etc.

Het is een mooi project waar veel disciplines samenkomen. “Er wordt vakoverstijgend en locatie-overstijgend samengewerkt”, vertelt Jacob Gommers, adjunct-directeur Merletcollege Mill. “We willen onze leerlingen hiermee op diverse vlakken een mooie ervaring meegeven.”

Mocht u dit lezen en denken; ‘daar wil ik of mijn bedrijf aan bijdragen’, neem dan contact op met de heer van Wetten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..