Foto: Cockie Kremers

25 jaar in Cuijk willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, maar de oorsprong van het bedrijf ligt in Mill.

Tijdens de studie Autotechniek begon Henrie samen met zwager Ger met het sleutelen aan auto’s. Op de krik was wel erg lastig, daarom ging in 1977 de schop in de grond bij Annie en Ger in de schuur om een eigen smeerput te graven. Sindsdien wisten steeds meer familie en vrienden hen te vinden met problemen aan hun auto. Al snel werd de smeerput te klein en was het tijd voor een nieuwe stap. In 1984 werd Autobedrijf Henrie Thoonen aan de Weemhofweg in Mill een feit. Nu kon het echt vorm gaan krijgen.

De komst van de APK keuring en daarmee de grote vraag naar kwalitatief goede occasions was aanleiding om zich te gaan richten op de verkoop van autos. Deze verkoop kreeg omvang en door de jaren heen namen de auto’s steeds meer plek in. Zo stonden de auto’s begin jaren 90 tot om het woonhuis heen, destijds grenzend aan het garagebedrijf.

Tijdens hun zoektocht naar een nieuwe locatie was er in Mill geen geschikt pand te koop welke de ruimte bood die nodig was. Nieuwbouw op de oude Juliana voetbal velden liet helaas nog jaren op zich wachten dus werd de zoekcirkel vergroot. Hierbij stuitten Henrie en Marijke in Cuijk op een dealerpand van een paar jaar oud. De perfecte locatie om direct aan de gang te kunnen.

Op 14 november 1996 werd de verhuizing officieel bezegeld door burgemeester Hendriksen van de gemeente Cuijk. Nu kon er verder gegroeid worden, er was plek voor meer auto’s om te verkopen, auto’s te verhuren en door de grote werkplaats kwam er naast de personen auto’s ruimte voor onderhoud en reparatie aan bedrijfswagens. In 2015 ging Autobedrijf Manten op in Bosch Car Service Thoonen, vorig jaar volgde het autobedrijf van Frans Rutten.

Met de komst van steeds meer computers, hybride systemen en elektrische aandrijvingen werden diagnoses en elektronica een steeds groter aandeel van de werkzaamheden. Het afstellen van contactpuntjes was voorbij en er moest in de software van de auto worden gedoken om achter het probleem te komen. Door de jaren heen werd er steeds meer gespecialiseerd in diagnoses en dit is uitgegroeid tot het maken van aanpassingen in de software van de motor en versnellingsbak. Of dat een auto nu meer vermogen moet leveren of soepeler moet schakelen. Het kan bij Bosch Car Service Thoonen.

Inmiddels zit Bosch Car service Thoonen 25 jaar in Cuijk en is het uitgegroeid tot een familiebedrijf waar de volgende generatie klaar staat om het stokje over te nemen. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is iedereen welkom in de week van 15-19 november voor een lekkere kop koffie met gebak.

Bosch Car Service Thoonen
Het Riet 11
Cuijk
0485-330033
www.bcsthoonen.nl