Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Mariëlla Bastiaans, 55 jaar oud en geboren en getogen in Mill. Moeder van 3 volwassen kinderen: Lins, Leroy en Niels. Echtgenote van René en zus van John. In het dagelijks leven fulltime werkzaam als manager sociaal domein bij de Gemeente Deurne.

Ik ben opgegroeid in een warm en hardwerkend arbeidersgezin. Vader Jan was vrachtwagenchauffeur en moeder Tonny poetste op scholen. Naast dat harde werken hielden mijn ouders van gezelligheid en genoten zij volop van het leven. De deur stond altijd voor iedereen open. Mijn ouders waren druk in het verenigingsleven en werden actief bij de Lokale Omroep Mill nadat hun piratenzender Radio Hollandia uit de ether gehaald werd. Wanneer men aan mij vroeg: “Van wie bende gij d’r één?” dan vertelde ik trots dat ik de dochter van Jan Pen was.

Politiek was bij ons thuis een ver-van-ons-bedshow; er werd nauwelijks over gesproken. Toen ik twintig jaar geleden bij de Gemeente Mill en Sint Hubert kwam werken leerde ik vanuit mijn functie het politieke speelveld kennen. In datzelfde jaar werd ik lid (en later voorzitter) van de Ondernemingsraad, omdat ik medezeggenschap erg belangrijk vind. Vanaf 2005 werd er samengewerkt met andere gemeenten omdat zelfstandig de taken niet meer uitgevoerd konden worden. Als leidinggevende bij CGM woonde ik regelmatig raads- en commissievergaderingen bij in Cuijk, Grave en Mill. Totaal verschillende gemeenteraden met elk een andere vergadercultuur. De politici waar ik het gemakkelijkste mee samenwerkte, waren transparant en duidelijk. Zonder dubbele agenda.

In juni 2018 nam ik afscheid van CGM om een nieuwe uitdaging bij de Gemeente Deurne aan te gaan. Met een knipoog riep ik dat ik nu zelf de lokale politiek in zou kunnen gaan. Niet wetende dat mijn naam drie jaar later op nummer 3 van de kieslijst Liberaal LVC zou prijken. Wat ben ik trots in het vertrouwen dat in mij is gesteld! Tegelijkertijd vind ik het ook best spannend, want er wacht de nieuwe gemeenteraad een aantal zware dossiers en taken. Daarnaast wordt het een kunst om verbinding te houden met alle inwoners van onze 33 prachtige, maar ook heel verschillende, kernen. Hoe gaan we dat vormgeven en hoe gaan we daar zorg voor dragen? Gelukkig zijn we bij Liberaal LVC met onze leden zeer breed vertegenwoordigd in alle kernen. We staan midden in de samenleving.

Waarom Liberaal LVC?

Omdat wij transparant en open zijn. Omdat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Omdat we gericht zijn op verbinden en samenwerken. En dat zal heel hard nodig zijn in een grote nieuwe gemeente waar ambtenaren, politici en inwoners hun weg in het begin zullen moeten gaan zoeken en niet meer op ‘het oude en vertrouwde’ kunnen terugvallen. Het moet afgelopen zijn met het schoppen en het sneren naar elkaar. Het moet afgelopen zijn met de beeldvorming, doordat er zonder argumenten of feiten maar wat geroepen wordt. Daar doe ik niet aan mee! In mijn werk ben ik altijd op zoek naar het gezamenlijk belang. Ook in lastige situaties. Op zoek naar creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Luisterend, verbindend en transparant. Dat wil ik ook doen wanneer ik gemeenteraadslid zou mogen worden. Met open vizier het gesprek aangaan op basis van argumenten. Open, betrokken en daadkrachtig!

Ik sta voor duidelijkheid, openheid en transparante politiek!

Mariëlla Bastiaans, #3 Lijst 13 Liberaal LVC
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-40433949