Milieuvereniging Land van Cuijk heeft alle politieke partijen gevraagd wat hun ambities zijn op het gebied van biodiversiteit, milieu en energietransitie. De filmpjes van deze gesprekken staan op de site van de milieuvereniging. Inwoners van het Land van Cuijk kunnen zich met deze informatie voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november a.s.

De milieuvereniging wil de kiezers in het Land van Cuijk een zo goed mogelijk beeld geven van de opvattingen en ambities van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Alle partijen hebben meegewerkt. Uit de filmpjes blijkt hoe verschillend zij aankijken tegen belangrijke onderwerpen als biodiversiteit, milieu en energietransitie. Wie duurzaamheid belangrijk vindt, kan een bewuste keus maken. Ook op lokaal niveau is immers veel mogelijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving waarin ook onze kinderen en kleinkinderen ook nog goed kunnen leven.

Van bestrijdingsmiddelen tot veestapel

Iedere partij heeft dezelfde (scherpe) vragen gekregen en heeft deze vragen in een kort filmpje beantwoord. Vragen onder andere over het gebruik van bestrijdingsmiddelen, de veestapel en hoe krijgen we de gemeente CO2-neutraal. Voor de kiezer is dit een mooi overzicht dat kan helpen bij het maken van een belangrijke keuze: De mogelijkheid om te stemmen voor een duurzame gemeente Land van Cuijk.

Kijk op https://mlvc.nl.