Programmamakers Regelkevers (Foto: Cockie Kremers)

Sinds mei dit jaar bestaat het radioprogramma Regelkevers. Elke donderdag is het om 18.00 uur te beluisteren via Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. De initiatiefnemers van dit eerste politieke radioprogramma van de gemeente Land van Cuijk zijn Frank Peters, Herman van Gaal en Corné Kremers. Gezien de vele positieve reacties die zij kregen en het grote aantal luisteraars via hun podcast, voorziet dit programma beslist in een behoefte en is het goed ontvangen binnen zowel de politieke arena als belangstellenden hiervoor.

In Regelkevers waren alle lijsttrekkers van de 13 deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen in het Land van Cuijk te gast. Maar ook diverse huidige en toekomstige raadsleden schoven aan om hun visie toe te lichten op de gemeentelijke herindeling en de uitdagingen die er zijn. Het spits van Regelkevers werd afgebeten door Wim Hillenaar, burgemeester van de gemeente Cuijk en voorzitter van de stuurgroep. Daarnaast was ook Johan Postma er te horen. Hij was directeur van de werkorganisatie Cuijk Grave en Mill en Sint Hubert en werkt tot 1 januari 2022 als kwartiermaker voor de gemeente Land van Cuijk.

In de laatste aflevering van Regelkevers voor de komende verkiezingen, kijken de programmamakers terug op de interviews met de 13 lijsttrekkers. Er zijn fragmenten te horen uit eerdere uitzendingen. Frank, Herman en Corné bespreken wat men zei, wat er tussen de regels door te horen was en wat men wellicht eigenlijk bedoelde. Wellicht is deze uitzending een mooie voorbereiding voor men een keuze maakt op 22, 23 of 24 november. Bij twijfel naar welke partij uw stem zal gaan, kunt u uiteraard ook een van de andere afleveringen eenvoudig terugluisteren via de podcast van Regelkevers. Dit kan bij alle podcastproviders of via www.regelkevers.nl.

Op donderdag 25 november wordt er opnieuw een Regelkevers gemaakt. In die uitzending bespreken de programmamakers de verkiezingsuitslag en spreekt men met zowel winnaars als verliezers van deze verkiezingen. Hierna gaat Regelkevers even in de wachtstand. Ontwikkelingen rond de vorming van een coalitie kunnen soms snel gaan (niet in Den Haag overigens) en Regelkevers wil graag zo actueel mogelijk zijn. Zodra er echter witte rook is, of als de vorming van een coalitie toch (te) lang zou duren, zal Regelkevers weer worden opgestart.

Podcast

Alle uitzendingen van Regelkevers worden ook op hun podcastpagina geplaatst. Ondertussen zijn deze afleveringen honderden keren beluisterd en steeg deze podcast zelfs naar een hoge notering van de meest beluisterde podcastpagina’s in de rubriek Nederlandse politiek.