Voor de openingstijden van d’n Inloop: neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

We krijgen vragen over meldingen dat de laptop of pc niet geschikt is voor updaten naar Windows 11. Wat is er aan de hand? Door de wereldwijde roep om thuis te werken ontdekte Microsoft dat er grote behoefte is om met meerdere mensen tegelijk samen te werken aan een document en merkte dat ze klanten verliezen die dat met GoogleDocs beter kunnen. Dus tijd om het besturingssysteem aan te passen zodat je, bijvoorbeeld, in een Word-bestand kunt werken terwijl iemand anders -waar ook ter wereld, op hetzelfde moment- met je samen kan werken aan hetzelfde document.
Om over te kunnen schakelen zijn aanpassingen nodig in de soft- en hardware van de computer. Deze zijn pas de laatste anderhalf jaar door de grote fabrikanten ingebouwd.
Nu even over de reden waarom je je voorlopig geen zorgen hoeft te maken en ook waarom je geen haast moet maken om over te stappen op Windows 11 als je pc of laptop wel geschikt is.
A-De versie die nu uitgebracht wordt is nog in ontwikkeling. B-De belangrijkste veranderingen zijn alleen in Engelstalige landen toe te passen. C-De belangrijkste veranderingen voor alle gebruikers zijn cosmetisch van aard (het uiterlijk)
Er worden op internet veel ‘oplossingen’ en ‘tweaks’ aangeboden om je computer toch over te laten gaan op Windows 11. Dringend advies: NIET DOEN! Zowel Windows 10 als Windows 11 zijn daarna niet langer ondersteund en je kunt niet terug!
Microsoft beweert wel dat Windows 10 slechts tot oktober 2025 ondersteund blijft maar het ontgaat me waar een belangrijke softwaremaker het lef vandaan haalt om in deze tijd van globale chiptekorten gebruikers te dwingen hun dure computer of laptop in te ruilen voor een nóg duurdere variant die nauwelijks beter is terwijl de oude pc of laptop nog jaren mee zou kunnen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: zorg dat jezelf en anderen gezond blijven.