Dit weekend, zaterdagavond 11 december, kan men voor de laatste keer meespelen met Telebingo bij de Lokale Omroep Mill. Per 1 januari gaat de Lokale Omroep Mill samen met Omroep Land van Cuijk door als Streekomroep Land van Cuijk. Dit omdat er per gemeente maar 1 publieke lokale omroep mag zijn. De meeste bestaande programma’s van deze 2 omroepen hebben een plekje gekregen in de nieuwe gezamenlijke programmering, alleen is het voor Telebingo nog niet duidelijk of en zo ja in welke vorm dit een plekje krijgt in de nieuwe omroep voor de gemeente Land van Cuijk. En dit zorgde de laatste week voor veel reacties van vaste en enthousiaste Telebingo-spelers.

“We kregen inderdaad de laatste tijd veel reacties over hoe het nu straks gaat met deze Telebingo,” dat vertelt Thijs van den Heuvel, een van de organisatoren van dit programma. “En het antwoord is, dat weten we nog niet. Vaak denkt men dat je zoiets gewoon even kunt doen, maar zo werkt dat niet. We zijn nu en straks ook bij Streekomroep Land van Cuijk een officiële publieke omroep. We moeten ons dus ook aan regels houden. Je moet bijvoorbeeld een vergunning hebben van de gemeente en in de wet van kansspelen staat ook dat de organisatie die de bingo organiseert, 3 jaar moet bestaan.” Thijs geeft aan dat hier best zaken voor te bedenken zijn zodat er toch aan kan worden voldaan, maar dit moet nog worden uitgewerkt. “Maar het belangrijkste is, wil Omroep Land van Cuijk straks ook een Telebingo. Dit staat op de agenda, maar er is nog geen besluit over genomen. Wat ik wel weet is dat men het niet meer op de radio wil.” Nu is Telebingo via zowel radio, Tv als via een live stream op internet te volgen. Mogelijk wordt het straks een Tv-programma.

De Lokale Omroep Mill begon begin jaren negentig met Telebingo. “Het is een programma waar we heel veel mensen een plezier mee doen. Voor ons als programmamakers is het niet echt interessant, je leest hier nummers voor en gaat weer naar huis. We maken dit programma echt voor onze kijkers en luisteraars en natuurlijk ook niet te vergeten, het brengt ook geld op voor onze omroep.” Die financiën was ook de reden dat de L.O.M. met Telebingo begon. “Dit was vanaf het begin een succes. We verkochten de bingokaarten op verschillende adressen in de kerkdorpen, maar sinds corona kan men het geld om deel te nemen overmaken en krijgt men de kaarten in de bus.” Sinds die tijd zijn er ook uitsluitend geldprijzen en niet meer zoals voor corona tegoedbonnen van ondernemers. “We hebben altijd als Lokale Omroep Mill een enorm draagvlak gehad bij onze lokale ondernemers. Je hoefde maar te vragen om een prijs of tegoedbon en men deed mee. Hierdoor en door de enthousiaste reacties van deelnemers hebben we zo’n 30 jaar Telebingo kunnen maken.”

Meer weten over Telebingo? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..