In klein gezelschap werd afgelopen dinsdag 7 december de officiële start bouw verricht door Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland, Vincent Hendriks, directeur Hendriks Bouwbedrijf Oss en Jos van den Boogaart wethouder gemeente Mill & St Hubert. Zij gaven op symbolische wijze het startsein voor de nieuwbouw. In het centrum van Mill bouwt Hendriks Bouw en Ontwikkeling in opdracht voor Mooiland 39 sociale huurwoningen. We verwachten dat de bewoners rond oktober 2022 de sleutels ontvangen van hun nieuwe woning.

Diverse typen huurwoningen

Op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat liggen twee terreinen: Vlaar en Woonhof. In de Bernhardstraat ligt het derde te bebouwen terrein. Op Vlaar bouwt Mooiland tien appartementen, op Woonhof drieëntwintig appartementen en vier nultredenwoningen en aan de Bernhardstraat komen twee nultredenwoningen. De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill. De appartementengebouwen van Woonhof en Vlaar vormen de “poort” tot het centrum van Mill. De woningen komen te liggen aan een parkachtige omgeving met diverse voorzieningen dichtbij. De appartementen zijn driekamerappartementen met een wintertuin, inpandige berging en een gezamenlijke fietsenberging.

Comfortabel en energiezuinig

Mooiland bouwt met deze sociale huurwoningen aan een duurzame en toekomstbestendige woningvoorraad in Mill. Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland: “Mooiland past in bijna alle projecten bodemwarmte en –koeling toe en zo ook in dit project. Hiermee bieden we voor de bewoners een comfortabel, betaalbaar en prettig thuis. Woonhof Vlaar is het slotstuk in de grote centrumontwikkeling waar de gemeente en Mooiland lang in hebben samengewerkt. Een geweldige kwaliteitsimpuls voor Mill.”

Vincent Hendriks, directeur Hendriks Bouw en Ontwikkeling: “Het is mooi om te zien hoe Mooiland werkt aan de zware woningopgave die er nu ligt, door in een hoog tempo betaalbare huurwoningen te laten bouwen. Wij zijn trots dat we hieraan meewerken en zo een fijne leefomgeving creëren voor de toekomstige bewoners.”

Jos van den Boogaart, wethouder gemeente Mill & St Hubert: “De woningnood is hoog in ons land, dat geldt ook voor de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit bouwproject zorgt voor sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast betekent dit een afronding van het centrumplan en tegelijk een prachtige entree voor ons centrum. Het gemeentebestuur is hier heel blij mee.”

Verhuur 39 woningen

Reageren op een van de woningen is nu nog niet mogelijk. Mooiland verwacht dat de woningen begin januari 2022 te huur worden aangeboden op www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.Mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen. Zij worden dan op de hoogte gehouden als de verhuur start.