Ben jij druk bezig met zorgverzekeringen vergelijken en eigenlijk wel benieuwd welke vormen van gezondheid er zoal zijn? Er zijn twee basisvormen van gezondheid. Lichamelijke gezondheid en psychische gezondheid. Hier speelt ook nog een belangrijke factor in mee, namelijk voeding. In dit artikel gaan wij wat dieper in op wat lichamelijke- en psychische gezondheid zijn en tot hoeverre voeding hiermee in relatie staat. Lees snel verder voor meer informatie.

Lichamelijke gezondheid

Met lichamelijke gezondheid bedoelen we ook wel de conditie van het lichaam. Hierbij komen diverse factoren kijken, zoals het fitheidsniveau en de afwezigheid van ziektes. Lichamelijke gezondheid is van groot belang voor het algehele welzijn. Je kunt je lichamelijke gezondheid beïnvloeden door de manier waarop je eet, hoeveel je beweegt en je gedrag. Zo horen roken en het drinken van alcohol niet bij een goede lichamelijke gezondheid. Ook komt er een stukje biologie bij kijken, waar we het specifiek hebben over de genen en fysiologie van een persoon. Deze kunnen het ofwel makkelijker of moeilijker maken om te zorgen voor een goede lichamelijke gezondheid. Hierbij kun je denken aan onze omgeving en blootstelling aan giftige stoffen en fel zonlicht. Goede gezondheidszorg kan ziekten vroegtijdig opsporen alsmede behandelen. Daarom is het ook belangrijk om een goede zorgverzekeraar te hebben die specifieke zorg voor je kan vergoeden. Deze zorgverzekeringen 2022 kun je het beste met elkaar vergelijken om tot de juiste zorgverzekeraar te komen.

Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid wordt ook wel aangeduid als mentale gezondheid. Dit verwijst onder andere naar het cognitief denken en het emotioneel en sociaal welzijn. Wie geestelijk gezond is, zal zich gelukkiger voelen, meer maatschappelijk geïntegreerd zijn en in staat zijn tot zelfrealisatie.

Voeding

Goede voeding heeft invloed op zowel de lichamelijke- als geestelijke gezondheid. Zo zorgt gezonde voeding voor voldoende energie en voedingsstoffen voor het lichaam. Hierdoor zal je minder snel kans hebben op kanker, diabetes en hart- en vaatziekten. Psychisch zal je je een stuk beter voelen als je de juiste voeding eet. Combineer je gezonde voeding echter met voldoende beweging, dan zal dit zowel je lichamelijke- als geestelijke gezondheid ten goede komen.

Je weet nu welke vormen van gezondheid er zoal zijn en wat de rol van gezonde voeding hierbij is. Wil jij ook een gezonde levensstijl hanteren? Ga dan eens online op zoek naar meer tips om gezond te leven.