De Neije Krant verschijnt elke week in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Voorheen omschreven we ons verspreidingsgebied als de gemeente Mill en Sint Hubert. Nu deze gemeente niet meer bestaat, vroegen we aan onze lezers of men een andere naam heeft voor dit gebied wat mogelijk makkelijker is dan telkens de 4 kerkdorpen vermelden. Hierop kregen we diverse suggesties.

Zo kregen we o.a. als suggesties: Het Millse land, de Klaverdorpen, De Millse kernen en Mill4heen. Ook Geenmeente Mill en Sint Hubert werd als suggestie ingestuurd net als Mill en Ko, Mills kwartierke en Kring Mill. Dit laatste omdat Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord als kring rond Mill liggen. Een kring is ook een eenheid en beslotenheid is. Een kring is een sterke vorm, maar kan wel flexibel zijn en bewegen.

Een andere suggestie die we ontvingen is: En Bloc MiLaHuWi of alleen En Bloc. Het begrip en bloc heeft 2 verschillende betekenissen: 1) met alle mensen bij elkaar; allen tezamen. met alle betrokken mensen bij elkaar; allen tezamen; allemaal; gezamenlijk; als een geheel; massaal. 2) met alle zaken bij elkaar; alles tezamen.

Voorheen gemeente Mill en Sint Hubert heeft bij onze lezers de voorkeur boven Voormalige gemeente Mill en Sint Hubert.

Voorheen gemeente Mill en Sint Hubert, dit klinkt beter dan Voormalige gemeente Mill en Sint Hubert. Ook een inzending als verzamelnaam is: de Maaswaldorpen. Er loopt in de huidige gemeente Mill een breuklijn die je de Maaswal zou kunnen noemen. Sint Hubert in het lage en de andere drie dorpen in het hoge gedeelte. Historisch waarschijnlijk niet erg verantwoord, maar och. Maar het woord MaaSWaL bevat de beginletters van de 4 kerkdorpen.

Ook nog andere suggesties of wilt u een voorkeur uitspreken?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen ze mee in de groeiende verzameling suggesties.