Nadat de doorgaande weg in het centrum van Wanroij rond de kerst- en nieuwjaarstijd tijdelijk kon worden opengesteld, is deze sinds maandag 10 januari weer afgesloten. Begin deze week zijn de stratenmakers begonnen aan de twee laatste fases van het herstelwerk aan de N602.

Tot aan het begin van het winterreces heeft de aannemer in Wanroij gewerkt in de Dorpsstraat: de rijbaan en fietsstroken zijn daar gereed, evenals de riolering. Op dit 220 meter lange traject wordt nu nog gewerkt aan het aanpassen van de voetpaden aan beide zijden van de weg.

Ondertussen wordt deze week een begin gemaakt met het volgende wegvak, gelegen tussen de afslag Hoevensestraat en de noordelijke inrit van het Kerkplein (zijde Mill). Als eerst wordt hier de klinkerbestrating verwijderd, gevolgd door aanpassing van het vuilwaterriool. Daarna wordt een nieuw funderingspakket aangebracht en de weg en voetpaden hersteld. Nadat dit wegvak gereed is, begint de aannemer aan de laatste fase, het wegvak tot de afslag Hapseweg.

Bereikbaarheid

Nu de werkzaamheden in Wanroij zijn hervat, is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het lokaal verkeer heeft de projectorganisatie de bekende omleidingen weer ingesteld. Zowel vanuit de richting Sint Anthonis als vanuit richting Mill is er een omleiding. Bedrijven, accommodaties en voorzieningen in het centrum blijven bereikbaar. Dat geldt ook voor het Kerkplein, dat via de inrit aan de noordelijke zijde (Mill) bereikbaar is.

Bron: gemeente Land van Cuijk