“Verschillende horecaondernemers hebben kenbaar gemaakt zaterdag 15 januari uit protest tegen de langere sluiting van de horeca tijdelijk hun deuren te openen. We hebben alle begrip voor de emoties en frustraties die in de horecabranche leven. Het geduld van deze branche is tijdens deze pandemie intussen al heel lang op de proef gesteld. We kunnen ons er dan ook alles bij voorstellen dat horecaondernemers van zich willen laten horen, nu de horeca nog niet open mag en elders wel versoepelingen zijn.

Zoals we ook aan vertegenwoordigers van de horeca hebben laten weten is ten onrechte de indruk ontstaan dat in het Land van Cuijk de horeca zaterdag tot 22.00 uur open mag zijn. Net als de burgemeesters in de regio zie ik de openstelling op zaterdag echter als een protestactie. De horecaondernemers doen dat geheel op eigen risico en wij zullen gepast handhaven. Passend bij de coronapandemie en passend bij de roep om hulp vanuit de horeca.

Ik ga ervan uit dat de horecaondernemers tijdens deze eendaagse protestactie de coronaprotocollen in acht nemen. Zodat het een waardige actie blijft, zoals onze horecaondernemers deze bedoelen, en we samen zo snel en goed mogelijk uit de coronapandemie komen.”