Maandag 17 januari ontvingen de kinderen van de Kameleon hoog (historisch) bezoek: koning Lodewijk XVI en koningin Marie-Antoinette. Dit prachtige koningspaar leefde tijdens de Franse Revolutie aan het einde van de 18e eeuw.

Zij waren naar Mill gekomen om het nieuwe Jeelo-project ‘Leren van personen van vroeger’ te openen. Het koningspaar bezocht alle groepen van de Kameleon.

De koningin liet haar mooie, nieuwe, dure jurk zien en de koning had voor een fortuin aan juwelen om. Trots showden zij aan alle kinderen hun pracht en praal, terwijl in die tijd de Franse burgers omkwamen van de honger. Dat kon de koning en koningin niet zoveel schelen… De kinderen van de bovenbouw leerden dan ook dat het niet goed met hen afliep.

Gelukkig was er in iedere groep ook tijd voor een dansje, een deftige buiging en het stellen van vragen aan deze bijzondere, historische gasten.

De kinderen wilden weten waarom zij pruiken droegen en waarom zij zo wit waren opgemaakt.

Na ongeveer tien minuten per groep gingen de koning en koningin weer naar de volgende groep om uiteindelijk, welverdiend, uit te rusten op de chaise longue.

Na dit interessante en indrukwekkende bezoek zullen de kinderen van de Kameleon de komende weken met z’n allen de geschiedenis in duiken.