Kersenteler Ruud Barten overhandigt de prijs aan Frans en Tonnie Couwenberg (Foto: Monique van Loon)

De prijswinnaars van de Boerenkerstfoto en de Verlichte Boerderijtocht zijn bekend. Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk deden als streek mee met de landelijke actie ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. “Elke streek mag zelf weten wat zij in het kader van deze actie organiseren. Wij kozen voor een Verlichte Boerderijenroute en een fotoactie”, zegt Tessa Hermanussen, een van de werkgroepleden Kerst.

Boerenkerstfoto

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ontving een mooi aantal boerenkerstfoto’s. Van kerststal tot koeien, kippen en paarden. De winnaars zijn: Mick Derks, Indy en Robyn Nienhuis, Vera, Meike en Tije Linders. Zij mogen op bezoek bij Barendonk Holsteins en zelf kalfjes voeren bij Barendonk Holsteins. Vinz Arts en zijn vriendjes winnen het Praatje met de boer en biggetjes kijken bij Hoeve de Hulsdonk. Prijswinnaars gefeliciteerd en alle inzenders bedankt voor de mooie foto’s.

Mijn licht straalt voor

Dat was de oplossing van de 19 verlichte letters die verspreid over de 28- kilometer lange route bij de verlichte boerderijen stonden. De tocht op donderdag 30 december was een groot succes. “Het was geweldig om samen met onze kleinkinderen Kai en Dex de route te rijden. Ze zochten enthousiast naar de letters en de dagen erna puzzelden we volop om de juiste zin te vinden”, zegt Tonnie Couwenberg. Frans en Tonnie Couwenberg uit Mill wonnen een excursie naar Kers en Zo in Sint Hubert. Kersenboer Ruud Barten kwam naar Mill om de prijs te overhandigen en vertelde zo enthousiast over zijn bedrijf dat Frans en Tonnie staan te popelen om het bedrijf met eigen ogen te gaan bekijken samen met hun kleinkinderen. De kersen in pot kunnen ze alvast proeven.
Jens, Luuk en Maud Geven uit Sint Anthonis hebben de Paasbrunch bij Bens BoerderEi gewonnen. Ronella Peeters uit Boxmeer en Monica van de Oever uit Stevensbeek hebben het boerenpakket ‘Goei Gerei’ gewonnen.

Complimenten

“We hebben ruim 50 geweldig mooie slagzinnen ontvangen en heel veel complimenten gekregen over de verlichte boerderijentocht. Het was echt genieten om de mailbox in de gaten te houden en al die leuke mails te ontvangen. Ook voor de zomer en de volgende kerst hopen we mooie activiteiten te organiseren”, zegt Monique van Loon, coördinator Land van Cuijk Boert Bewust en lid werkgroep PR ZLTO Land van Cuijk.