Foto: ©Rijkswaterstaat - Studio Retouched

De zogenoemde slim-fit-coat die wordt gebruikt voor het schilderwerk van de John S. Thompsonbrug in Grave, wordt verplaatst. Daardoor is de brug in de nacht van 26 op 27 januari afgesloten voor verkeer. Dan wordt een deel van de constructie verplaatst.

Nachtafsluiting 26 januari

Op woensdag 26 januari is de brug afgesloten van 23.45 tot 05.00 uur. Dan verplaatsen we het tussenstuk van de slim-fit-coat naar de locatie van de oude aanrijdschades aan brugdeel 8 en 9, aan de Graafse kant. Door dit ’s nachts te doen hebben openbaar vervoer en landbouwverkeer er zo min mogelijk last van. Tijdens de werkzaamheden kunnen hulpdiensten wel gewoon over de brug. Fietsers kunnen onder begeleiding van de aanwezige verkeersregelaars de brug passeren via het fietspad. De te volgen omleiding wordt ter plaatse met informatieborden aangegeven.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat duren nog tot eind 2022. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een afsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Brug zomer 2022 dicht voor vervangen wegdek

In 2022 wordt de brug meerdere weken volledig afgesloten om het wegdek over de gehele lengte te kunnen repareren. De exacte planning kan nog wijzigen maar zoals het er nu naar uit ziet zal deze afsluiting rond de zomervakantie plaatsvinden. Wanneer de uitvoeringsperiode bekend is, brengen we u hiervan op de hoogte. De zomervakantie is het meest waarschijnlijk omdat het in die periode minder druk op de weg is en er geen wegwerkprojecten in de regio voorzien zijn.

Bron: gemeente Land van Cuijk

Op een nog te bepalen moment wordt ook het fietspad vervangen en tenslotte wordt de slim-fit-coat verwijderd omdat de brug dan naar verwachting helemaal geverfd is. Dat leidt in een weekend tot 2 nachten afsluiting voor al het wegverkeer. Uiteraard wordt u hierover te zijner tijd nog nader geïnformeerd.