BiblioPlus organiseerde op woensdag 9 februari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Limaar van basisschool De Kameleon uit Mill moest het digitaal opnemen tegen de voorleeskampioenen van de andere scholen. Ze las prachtig voor uit het spannende boek Bloem van Nicola Skinner en wist daarmee de overwinning te verzilveren.

Alle voorlezers werden online aangemoedigd met spandoeken en yells door enthousiaste klasgenoten, ouders en docenten. Vijf schoolkampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van verschillende scholen, waren tijdens voorronden als beste voorlezer uit de bus gekomen. Zij lazen een zelfgekozen fragment voor uit een jeugdboek. Ondanks dat de Voorleeswedstrijd ook dit jaar weer noodgedwongen digitaal plaats vond wist presentatrice Noëlle er samen met de voorleeskampioenen en hun hele klassen één groot feest van te maken. Een enthousiaste vader volgde de wedstrijd tijdens zijn werk op een graafmachine wat unieke beelden opleverde!

Een deskundige jury met daarin Elly Meijnders en Ingrid van Elst luisterden aandachtig naar de voorlezers. Vervolgens gingen zijn in beraad om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Een lastige klus, want alle voorlezers kwamen van goeden huize. Limaar wist de luisteraars echt mee te nemen in haar verhaal gaven de juryleden aan. Daarom is zij de winnaar van de Voorleeswedstrijd geworden. Limaar en haar klas ontploften bij het horen van de uitslag!

Na de uitslag is de jury naar De Kameleon gegaan om de beker persoonlijk te overhandigen. Aldaar stond bijna de hele school op het plein om hun kampioene te huldigen. Limaar mag de regio Mill & Sint Hubert vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd voor oost Brabant. Primera Schipperheijn in Mill stelt voor de winnende school nog een boekenbon ter waarde van 150 euro beschikbaar om boeken van te kopen.

Meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd is te vinden op www.biblioplus.nl/voorleeswedstrijd.