Het Merletcollege heeft de afgelopen maanden leerlingen van groep 8 een blik gegund op een toekomst als brugklasser. Zo werd er in Mill een lesdag voor groep 8 georganiseerd en hier kwamen grote groepen op af; afkomstig uit de basisscholen in de omgeving, en soms zelfs daarbuiten. De mooie resultaten, de gezellige sfeer en de excellente zorg voor eenieder zal daar debet aan zijn.

Het is altijd weer een feest om de nieuwkomers in de school te zien rondlopen, sommigen nog onwennig, anderen met meer bravoure, “want mijn zus zit hier ook al op school”. Voor de docenten is het ook een feest om minlesjes te geven aan de leerlingen van groep 8. Zeer leergierig, altijd de vinger omhoog, stil en oplettend, kortom de ideale leerling verbeeldend “Pak even een pen uit je tas” en je ziet 15 leerlingen tegelijk een pen pakken. Simultaan!

Aan het einde van zo’n dag met lesjes, in nieuwe vakken, met andere docenten slaat de vermoeidheid toe. Met blije hoofden werden de ophalende ouders bestormd om verslag te doen van deze spannende dag.

Omdat op 25 januari niet iedereen aanwezig kon zijn i.v.m. besmettingen en quarantaine besloot de school om voor de leerlingen die achter het net visten een tweede lesdag te organiseren. Afgelopen dinsdagmiddag 22 februari kreeg een klein maar select gezelschap een herkansing. Zij vielen qua schoolsfeer met de neus in de boter. In tegenstelling tot de lesdag in januari waren nu onze eigen leerlingen op school. Echte scholieren! Je kon ze zo aanraken!

Als het enthousiasme van de groep 8 leerlingen op deze dagen een voorteken is mag het Merletcollege in Mill op woensdag 16 maart een grote groep verwelkomen. Op deze dag kunnen leerlingen uit groep 8 met hun ouders/verzorgers zich persoonlijk komen aanmelden bij de school. Ga voor meer informatie naar www.merletcollege.nl.