Laat ik jullie even meenemen naar het begin. Het begin van jullie relatie. Waarom hebben jullie gekozen voor elkaar? Waar viel je op? Wat maakte degene leuk, aantrekkelijk of interessant? En denken jullie nog wel eens aan die fase? Gaat het daar nog wel eens over?

Degene waarvan we het meeste houden kunnen ons het meest gelukkig maken, maar ook het meeste pijn doen. Wanneer je veilig verbonden bent met je partner lukt het vaak om met zulke momenten om te gaan. Maar wanneer dat niet zo is, zijn die momenten als een neerwaartse spiraal waar maar geen einde aan lijkt te komen. Het gaat hier over vast zitten in patronen, waarbij je op dat moment geen idee hebt wat je moet doen om daar uit te komen. Er zijn dan twee manieren hoe je kan reageren. Of je trekt je terug door je af te sluiten, het gesprek te beëindigen, niet te luisteren, niet te reageren etc. Of je gaat juist contact zoeken door boos te worden, te klagen, de ander de schuld te geven etc.

Maar waarom? Ja, waarom trekken we ons terug of waarom vallen we aan? We zullen er vast een goede reden voor hebben, anders doen we dat toch niet. We willen als het goed is allemaal hetzelfde, een fijne relatie met vooral veel liefde, plezier, vertrouwen en verbondenheid.

Elke relatie gaat met ups en downs, maar wat als je in de ‘downs’ blijft hangen? Wat als het even niet meer vanzelf gaat? Of wat als je in een sleur terecht komt? Daar willen jullie vanaf. De grote vraag is: Hoe? Hoe komen jullie daar weer uit? Hoe zorgen jullie ervoor dat je weer tot elkaar komt? En hoe kunnen jullie dat vast blijven houden? Je kan zelf wat doormodderen, tijd eroverheen laten gaan, maar lost dat de sleur op? Of het gevoel van verlies van verbondenheid? Waarschijnlijk niet!

Ik ben Melissa Meggelaars, gezins- en relatietherapie en het gezicht achter Praktijk de Relaties. De afgelopen periode ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een Online Cursus die zorgt voor inzicht, verbinding en verdieping in jullie relatie. Thema’s als patronen, communicatie, het stoppen van een ruzie, kwetsuur vergeven, seks en intimiteit komen allemaal voorbij. De cursus bestaat uit zeven modules en kunnen jullie thuis volgen. Het doel is op een laagdrempelige manier jullie relatie te verbeteren. Het is volledig anoniem en jullie plannen zelf het moment in om zelfstandig de cursus te volgen. Wil je hier meer informatie over? Kijk dan op mijn website www.praktijkderelaties.nl.