Stichting huis aan huiskrant (vm) gemeente Mill en Sint Hubert is uitgever van De Neije Krant en de website inmill.nl. Via deze 2 mediavormen houden we inwoners op de hoogte van hetgeen er leeft en speelt in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. “Maar we zitten in een financieel erg lastige tijd,” vertelt Valerie Aben uit Wilbertoord. Hij is voorzitter van de genoemde stichting. “Sinds 1 januari hebben we te maken met extreem oplopende kosten voor het wekelijks drukken van de krant. Schaarste op de papiermarkt en hoge energiekosten zorgen ervoor dat we wekelijks bijna 250,- euro meer kwijt zijn dan voorheen voor alleen het drukken van de 5000 exemplaren. Sinds onze start in 2012 hebben we door een goed penningmeesterschap een financiële buffer op kunnen bouwen. Maar door de coronajaren was er een terugloop van advertentie-inkomsten en teren we op dit moment door de extra drukkosten behoorlijk in.”

Een andere inkomstenbron die De Neije Krant sinds begin dit jaar mist zijn de betaalde gemeenteberichten. “In 2020 en 2021 mochten we de berichten van de gemeente Mill en Sint Hubert plaatsen. Daarvoor kregen we een vergoeding. Door de gemeentelijke herindeling was er een nieuwe aanbesteding en is door de nieuwe gemeente gekozen voor een krant die in de hele gemeente verschijnt. Begrijpelijk, we hadden daar wel rekening mee gehouden, maar een gemis zijn die inkomsten wel voor de exploitatie van onze wekelijkse krant.” Er lopen op dit moment wel gesprekken om te zien of er mogelijk in het kader van kernendemocratie en gerichte lokale communicatie iets af te spreken is over plaatsingen door de gemeente.

“We hebben als bestuur van De Neije Krant al bezuinigd op productiekosten, redactie en vormgeving en ook zijn advertentietarieven verhoogd. Maar dat alles is niet voldoende om de oplopende drukkosten op te vangen. Vandaar dat we een oproep doen aan onze lezers om ons te steunen.” Valerie verwacht dat 2022 een overgangsjaar is en dat vanaf 2023 De Neije Krant weer op gezonde eigen benen kan staan. “Dit is ons sinds de start in december 2012 gelukt en bij normale drukkosten en een gezond ondernemersklimaat is de krant financieel kostendekkend te maken. Maar nu even niet. In ons 10-jarig bestaan hebben we nog nooit om hulp gevraagd en is de krant wekelijks gratis verschenen. We hopen dan ook dat onze lezers ons nu het nodig is niet in de steek laten en ons financieel steunen.”

Dit financieel steunen kan bijvoorbeeld eenmalig via een donatie. Scan de QR-code en u komt direct in het betaalmenu van uw bank. Ook kunt u De Neije Krant maandelijks sponsoren, dit kunt u instellen in uw online bankomgeving of app. Liever een contant bedrag sponsoren? Bezorg dit dan bij de redactie van De Neije Krant aan de Beatrixstraat 13 5451 ZB in Mill.
Maak uw financiële bijdrage over naar: NL94RABO0175233810

Of klik op dit betaalverzoek om direct te sponsoren:
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=q6z53l8vR8y1OEdTe_qBAA&qsl_reqcnt=1

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van de bestuursleden van De Neije krant:

  • Lianne Bongers Langenboom;
  • Wilmien Heijs Mill;
  • Pieter Cuppen Sint Hubert;
  • Henri Kremers Mill;
  • Valerie Aben Wilbertoord;

Bel de redactie van De Neije Krant op 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..