Een van de nieuwe activiteiten van het Senioren Hobby Centrum Mill is het maken van houten speelgoed- en modelbouw. De groepsgrootte is max. 10 personen en deze hobby is interessant voor iedereen, het is zeker niet iets specifieks voor mannen. Het SHC hanteert geen leeftijdsgrens. Het programma is o.a. maken en repareren van allerlei speelgoed welk grotendeels uit hout bestaat. Maar je kunt ook werken aan eigen bouwopdrachten. De Hobby groep komt ieder maandag ochtend bijeen van 9.30-11.30 uur.

Waarom zelf speelgoed maken?

Iedereen die met gereedschap aan de slag durft te gaan, kan zelf houten speelgoed maken. Voor kinderen of voor jezelf. Houten speelgoed heeft vele voordelen, een belangrijk voordeel voor de beginner: het is kleinschalig, overzichtelijk, en ambachtelijk. Houten speelgoed maken is om die reden minder lastig dan men zou denken. Veel kat-uit-de-boom kijkers menen dat houten speelgoed eigenlijk alleen maar te maken is wanneer men over gespecialiseerde, ingewikkelde apparatuur beschikt. Er is beslist geen machinepark voor nodig. Wel enige handigheid, behoorlijk goed gereedschap, en een stevige werkbank. Maar zelfs de vereiste handigheid hoeft niet meteen aanwezig te zijn, want die wordt als vanzelf tijdens het bezig zijn verworven. Immers: doen doet maken, doen doet leren.

We werken in een team met deskundige vrijwilligers die hun kennis overdragen en helpen bij het oplossen van problemen. Om dit alles te realiseren beschikt de Senioren Hobby Centrum- Mill over een werkplaats met een uitgebreid assortiment aan gereedschappen op het gebied van hout en metaalbewerking.

Het materiaal: Hoofdzakelijk hout, dit wordt door de deelnemers zelf verzorgd. (bv. eiken, beuken of essen). Teamleiders zijn Riny Weerts en Marius Willems.

Geïnteresseerd in deze nieuwe “wereld“. Bel of mail even Ans Bardoel –leden adm. T.06-34484961- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - meer info: website www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.