Foto: Cockie Kremers

Enkele omwonenden en andere betrokkenen kochten grond bij natuur- en recreatiegebied de Kuilen in Langenboom om grip te krijgen op de ontwikkelingen in dat gebied. Waarom, wat hun plannen zijn en wat men precies wil hoort u zondag 17 april tussen 12.00 uur en 14.00 uur in Het 12uurtje bij Omroep Land van Cuijk. Marling van Hal is dan te gast in de studio en zij maakt deel uit van een speciaal opgerichte stichting Natuurgebied de Kuilen.

Verder is er aandacht voor een speciale informatieavond op 19 april in Wilbertoord over de komst van de F-35 toestellen naar vliegbasis Volkel. De een vind het geluid van deze gevechtsvliegtuigen fantastisch en anderen hebben er nu al nachtmerries van. Samen met Majoor André Bongers kijkt men in Het 12uurtje alvast naar deze ontwikkelingen en de informatieavond.

Op maandagavond, 25 april om half acht, geeft Geurt Franzen in de bibliotheek van Grave, een lezing met de titel ‘Moord en doodslag in het Land van Cuijk’. Verhalen met een slechte afloop en toch leuk om naar te luisteren. Geurt werkte meer dan 25 jaar bij dagblad De Gelderlander en is nu werkzaam als zelfstandig (tekst-)schrijver. In Het 12uurtje bespreken Tom Raaijmakers en Corné Kremers met Geurt alvast enkele gebeurtenissen uit zijn lezing.

Daarnaast is er een gesprek over de opening van het nieuwe seizoen van het openluchttheater in Oploo, is er uiteraard weer een vlaai te winnen van Bakkerij den Bekker, is er leuke muziek, actuele informatie en meer. Zie voor een overzicht van frequenties en kanalen om Omroep Land van Cuijk te horen en zien of om wereldwijd live mee te luisteren www.omroeplvc.nl.